Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 26 Φεβρουαρίου 2021

Πρωθυπουργός της Λιβύης Dibeybe: Το τουρκολυβικό σύμφωνο ισχύει, η Τουρκία ξεχωριστός εταίρος

Πρωθυπουργός της Λιβύης Dibeybe: Το τουρκολυβικό σύμφωνο ισχύει, η Τουρκία ξεχωριστός εταίρος

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Ντιμπέιμπ έστειλε αρνητικό μήνυμα στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενος το τουρκολυβικό μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Abdulhamid Dibeybe αναφέρθηκε στην τελευταία κατάσταση σχετικά με τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

“Παρουσιάσαμε την πρόταση με τον νέο κατάλογο της κυβέρνησης στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ σήμερα το πρωί. Η κυβέρνηση της Λιβύης αποτελείται από τεχνοκράτες και αντιπροσωπεύει όλα τα χρώματα, τις φυλές και τις περιοχές της Λιβύης”, δήλωσε ο Ντίμπεμπε. Ο πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε τα ονόματα που θα στελεχώσουν στο υπουργικό συμβούλιο.

“Θα λάβουμε τολμηρές αποφάσεις μετά τη σύσταση της κυβέρνησης”

Ο Abdulhamid Dibeybe δήλωσε ότι έχουν διαβουλεύσεις με το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης (LSDF), τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Tobruk (TM) και το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους της Λιβύης και ότι είναι σίγουροι ότι οι βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Ο Dibeybe είπε ότι έλαβε περίπου 3 χιλιάδες βιογραφικά για την επιλογή υπουργών στην κυβέρνηση και ότι εξέτασε 2.300 από αυτά και συνέχισε: “Ο λαός της Λιβύης αντιμετωπίζει σοβαρές κρίσεις και εργαζόμαστε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Μετά την έγκριση της κυβέρνησης, εμείς θα πάρει τολμηρές αποφάσεις υπέρ του λαού.”

“Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι προνομιακές”

Ο Ντιμπέιμπ, σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις με την Τουρκία, χρησιμοποίησε τις εκφράσεις: “Οι σχέσεις μας με την Τουρκία θα είναι προνομιακές. Ο οικονομικός μας εταίρος είναι η Τουρκία και υποστηρίζουμε αυτήν τη συνεργασία.”

Υπενθυμίζοντας το μνημόνιο συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών στις 27 Νοεμβρίου 2019 Dibeybe είπε: “Η συμφωνία οριοθέτησης δικαιοδοσίας των θαλασσίων ζωνών Λιβύης-Τουρκίας είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία και θα συνεχίσει να ισχύει χωρίς πρόβλημα”.

Πηγή: internethaber.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube