Weather Icon

PKK: Σηκωθείτε ενάντια στη συνωμοσία και την εισβολή!

PKK: Σηκωθείτε ενάντια στη συνωμοσία και την εισβολή!

Δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΡΚΚ, για την 22η επέτειο της σύλληψης Οτζαλάν

Για την 22η επέτειο της απαγωγής του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΡΚΚ δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία επικρίνει έντονα τα ιμπεριαλιστικά κράτη για την υποστήριξή τους στο φασισμό των ΑΚΡ / MHP.

  • ANF   Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, 13:36

Η 15η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την 22η επέτειο της απαγωγής του Αμπντουλάχ Οτζαλάν από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι στην απομόνωση στο Ιμραλί. Εκτός από την Τουρκία, διεθνείς δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συμμετείχαν άμεσα στην απαγωγή του ηγέτη του ΡΚΚ.
.
Σε μια δήλωση με την ευκαιρία, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΡΚΚ χαιρέτισε την αντίσταση του Ιμπραλί και είπε: «Θυμόμαστε ιδιαίτερα τους μάρτυρες που δημιούργησαν ασπίδα φωτιάς γύρω από τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν με το σύνθημα «Δεν θα σας αφήσουμε να αμαυρώσετε τον ήλιο μας» και έκανε τη συνωμοσία να αποτυγχάνει. Γιορτάζουμε με αυτήν την έννοια τους πρώτους μάρτυρες στην αντίσταση ενάντια στη συνωμοσία, τον Χαλίτ Οράλ και την Άινυρ Αρτάν και επίσης τον τελευταίο, τον Ντίλσερ Χέκεκολ».
.
Το PKK δήλωσε ότι είναι αποφασισμένο να μάχεται ακόμη πιο εντατικά και να επιτύχει μεγαλύτερες επιτυχίες το 23ο έτος με την εκστρατεία «Ώρα για Ελευθερία» (Time for Freedom).
.
Η ιστορική διάσταση της συνωμοσίας
.
Όσον αφορά την ιστορική διάσταση της συνωμοσίας, το PKK έγραψε: «Η διεθνής συνωμοσία βασίζεται σε ένα σύστημα εκμηδενισμού του κουρδικού λαού και ιδιαίτερα της ελεύθερης κουρδικής ταυτότητας. Υπό αυτήν την έννοια, αντιπροσωπεύει μια ολική επίθεση που επιδιώκει να ολοκληρώσει αυτόν τον εκμηδενισμό. Σε αυτή τη βάση, ο Şêx Sait και οι σύντροφοί του σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο του 1925, συνεχίστηκε η δολοφονία με τις επιθέσεις στο Agiri, το Dersim, το Νότιο Κουρδιστάν και το Ανατολικό Κουρδιστάν. Από τότε που ο πρόεδρος Άπο έγινε  εκπρόσωπος της κουρδικής ύπαρξης και ελευθερίας, και που το κουρδικό ζήτημα έφτασε στο επίπεδο μιας ελεύθερης δημοκρατικής λύσης, εκείνος και το ΡΚΚ δέχτηκαν επίθεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η 15η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την 96η επέτειο της συνωμοσίας του 1925 και την 22η επέτειο της συνωμοσίας του 1999.
.
Επομένως, η 15η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα της γενοκτονίας των Κούρδων.
.
Βασανιστήριο απομόνωσης στο Ιμραλί για 22 χρόνια
.
Η δήλωση του PKK περιλαμβάνει περαιτέρω τα ακόλουθα:
.
«Πρώτα απ ‘όλα, διευθετήθηκε ότι ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν έπρεπε να φύγει από τη Συρία στις 9 Οκτωβρίου 1998. Με αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να τον καταστρέψουν. Όταν αυτή η συνωμοσία απέτυχε να επιτύχει τον στόχο της, έγιναν προετοιμασίες για τις 15 Φεβρουαρίου 1999. Αυτή η συνωμοσία είχε ως στόχο να εκτελέσει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Όταν αυτό απέτυχε επίσης, ξεκίνησε μια πολιτική φθοράς μέσω βασανιστηρίων και απομόνωσης στο Ιμραλί. Καταστρέφοντας τον Ρέμπερ Άπο [τον αρχηγό Αμπντουλάχ Οτζαλάν], θα καταστρεφόταν το PKK και καταστρέφοντας το ΡΚΚ, θα ολοκληρωνόταν η γενοκτονία εναντίον των Κούρδων. Αυτή η απόπειρα αφανισμού μέσω του συστήματος βασανιστηρίων και απομόνωσης στο Ιμραλί συνεχίζεται εδώ και 22 χρόνια».  
.
Η συνωμοσία στρέφεται κατά της δημοκρατικής λύσης του κουρδικού ζητήματος
.
Είναι γνωστό ότι η διεθνής συνωμοσία στράφηκε εναντίον της στάσης του Αμπντουλάχ Οτζαλάν να φύγει για την Ευρώπη και να λύσει το κουρδικό ζήτημα μέσω δημοκρατικών πολιτικών. Επομένως, η διεθνής συνωμοσία είναι μια επίθεση κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και της λύσης του κουρδικού ζητήματος. Ήθελαν να παραμείνει άλυτο το κουρδικό ζήτημα και να συνεχιστούν οι συγκρούσεις συμφερόντων και συγκρούσεις. Η θέληση των ελεύθερων Κούρδων και η ύπαρξή τους έπρεπε να καταστραφούν.
.
Είναι επίσης γνωστό ότι η διεθνής συνωμοσία είχε προγραμματιστεί και διεξαχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση εκείνης της εποχής και τα κρατικά συστήματα, ειδικά η Ελλάδα, η Ρωσία, η Κένυα και η Αίγυπτος μέχρι και Κούρδους συνεργάτες, συνεργάστηκαν σε αυτήν. Για 22 χρόνια, το σύστημα απομόνωσης των βασανιστηρίων του Ιμραλί διατηρείται από τις ίδιες δυνάμεις, ειδικά από τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Υπό αυτήν την έννοια, οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του συστήματος του καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού είναι αυτές που θέλουν να καταστρέψουν την ύπαρξη ελεύθερων Κούρδων και, ως εκ τούτου, να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στο γενοκτονικό κράτος της Τουρκίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, γίνονται άμεσοι συνεργοί στη γενοκτονία του κουρδικού λαού.
.
Τα 22 χρόνια της συνωμοσίας είναι και 22 χρόνια για περισσότερη καταπίεση
.
Είναι προφανές, αφενός, ότι οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι ένοχες για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και, αφετέρου, ότι δεν έχουν πετύχει μέχρι στιγμής παρά τη διάρκεια των 22 χρόνων. Όλες αυτές οι δυνάμεις, ειδικά οι ΗΠΑ, πρέπει να εξετάσουν την τρέχουσα κατάστασή τους και να ακολουθήσουν μια πολιτική γραμμή που, εάν είναι δυνατόν, θα τους απεμπλακούν από το έγκλημα της γενοκτονίας. Θα έπρεπε να σταματήσουν να υποστηρίζουν την αιματοχυσία μέσω των επιθέσεων του φασισμού των AKP/MHP.
.
Τα 22 χρόνια της συνωμοσίας ήταν γεμάτα από ακόμη πιο έντονη καταπίεση των εργαζομένων, των γυναικών και της νεολαίας και ακόμη περισσότερες σφαγές και φρικαλεότητες. Οι επιθέσεις εναντίον του κουρδικού λαού στρέφονται επίσης εναντίον όλων των άλλων λαών και ιδιαίτερα κατά των γυναικών και των νέων. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι ειδικότερα πρέπει να σταθούν πιο έντονα ενάντια στη συνωμοσία και να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στον αγώνα για ελευθερία που διεξάγουν ο κουρδικός λαός, οι Κούρδισσες γυναίκες και οι νέοι.
.
Η συνωμοσία στοχεύει τους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής πέραν του κουρδικού λαού
.
Μια τέτοια στάση πρέπει να αναπτυχθεί όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αυτό συμβαίνει επειδή η διεθνής συνωμοσία στοχεύει στους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής, πέραν του κουρδικού λαού. Εντός του πλαισίου του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, θα οδηγηθούν σε ακόμη βαθύτερες αντιφάσεις και συγκρούσεις και θα αποδυναμωθούν περαιτέρω από τη φασιστική καταστολή, τον τρόμο και την εκμετάλλευση. Η μοίρα του κουρδικού λαού είναι συνυφασμένη με τη μοίρα της Τουρκίας και των λαών της Μέσης Ανατολής. Επομένως, όλοι πρέπει να αντισταθούν στη διεθνή συνωμοσία και να ενταχθούν στην ιστορική αντίσταση του κουρδικού λαού.
.
Το κίνημά μας και ο λαός μας πολεμούν ενάντια στο σύστημα βασανιστηρίων στο Ιμραλί
.
Ο «Ρέμπερ Άπο» (Rêber Apo, ο αρχηγός μας Άπο) ανέπτυξε τη «θεωρία του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού» με βάση το ιστορικά εξαιρετικά σημαντικό παράδειγμα του υπό τις συνθήκες στο Ιμραλί και έτσι έζησε τη δική του, όπως λέει ο ίδιος, «τρίτη γέννηση». Σε αυτή τη βάση, έχει γίνει ένα σύμβολο που έχει ξεπεράσει τα εθνικά και ταξικά όρια και φωτίζει τον δρόμο για την απελευθέρωση όλων των καταπιεσμένων, των γυναικών και των νέων, και των καταπιεσμένων λαών. Δεν υπάρχει πιθανώς μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό επίτευγμα. Επομένως, είναι σημαντικό να είμαστε περήφανοι για αυτό και να κατανοήσουμε σωστά αυτή τη κληρονομιά και να την εφαρμόσουμε με επιτυχία.
.
Το κίνημα απελευθέρωσης μας ενώθηκε γύρω από τον Ρέμπερ Άπο τα τελευταία 22 χρόνια και διεξήγαγε θαρραλέο αγώνα ενάντια στο σύστημα βασανιστηρίων στο Ιμραλί. Αυτός ο ιστορικός αγώνας για την ελευθερία καθοδηγήθηκε από τις γενναίες αντάρτικες δυνάμεις μας, τα γυναικεία μας κινήματα και τα κινήματα νεολαίας μας. Ειδικά στην Τουρκία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, οι φίλοι μας, οι δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις, έχουν συνεισφέρει πολύ πολύτιμες εισφορές. Αυτή η προσπάθεια, που συνεχίζεται εδώ και 22 χρόνια, έχει καταφέρει μεγάλες επιτυχίες μέσω των δεκάδων χιλιάδων μαρτύρων που προχώρησαν στη γραμμή της εκστρατείας «Δεν θα αμαυρώσετε τον ήλιο μας». Ο κουρδικός λαός κέρδισε και υπερασπίστηκε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ιστορίας του στην αντίσταση. Σε αυτή τη βάση, η επανάσταση του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν υπό την ηγεσία γυναικών. Το καθεστώς του Νότιου Κουρδιστάν υπερασπίστηκε και πραγματοποιήθηκε επανάσταση στη Ροζάβα. Το ίδιο το κόμμα μας ανανεώθηκε και αναδιαρθρώθηκε στο πνεύμα του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και αναπτύχτηκε η οργάνωση του λαού μας εντός του συστήματος της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK).
.
Εκστρατεία σε όλα τα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και παγκοσμίως
.
Το 23ο έτος του αγώνα ενάντια στη συνωμοσία ξεκινά με βάση των τόσο μεγάλων επιτευγμάτων σε όλα τα επίπεδα. Οι δράσεις εντός της εκστρατείας αντίστασης «Σταματήστε την απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή – Ώρα για Ελευθερία» λαμβάνουν χώρα και στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και σε όλο τον κόσμο. Στοχεύουν στη φυσική ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Τα καταστροφικά χτυπήματα των γενναίων ανταρτών μας ενάντια στον εχθρό συνεχίζονται. Όπως πάντα, η μεγάλη αντίσταση μέσα στις φυλακές συμβάλλει σημαντικότατα στην εκστρατεία «Ώρα για Ελευθερία». Οι δράσεις των γυναικών, της νεολαίας και των δημοκρατικών δυνάμεων αυξάνονται συνεχώς και επεκτείνονται. Ειδικότερα οι στόχοι των αντιφασιστικών επαναστατικών δημοκρατικών δυνάμεων του κόσμου, των γυναικείων οργανώσεων, της νεολαίας και των εργατικών κινημάτων είναι αλληλένδετοι με το αίτημα για την «φυσική ελευθερία του Αρχηγού Άπο», και αυτά τα κινήματα βρίσκονται πίσω από το αίτημα απελευθέρωσης. Ως Μαντέλα αυτής της εποχής, η φυσική απελευθέρωση του Rêber Apo σίγουρα θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
.
Ο Άπο θα αποκτήσει ελευθερία
.
Σε αυτή τη βάση ξεκινά το 23ο έτος της συνωμοσίας. Είναι σαφές ότι οι ενέργειές μας σε όλους τους τομείς θα αναπτυχθούν περαιτέρω φέτος, η συνωμοσία θα ηττηθεί τελείως, το σύστημα απομόνωσης και βασανιστηρίων του Ιμραλί θα καταστραφεί και ο Rêber Apo θα αποκτήσει τη φυσική του ελευθερία. Έτσι, το Κουρδιστάν θα είναι ελεύθερο και θα εκδημοκρατιστούν η Τουρκία και η Μέση Ανατολή.
.
 Σε αυτή τη βάση, χαιρετίζουμε και πάλι τον Rêber Apo, θυμόμαστε τους ηρωικούς μάρτυρες μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και καλούμε όλους τους ανθρώπους και φίλους, ειδικά τις γυναίκες και τη νεολαία, να πραγματοποιήσουν τις αντιστασιακές τους ενέργειες ενάντια στη διεθνή συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου ακόμη πιο εντατικά και αποτελεσματικά σε όλα τα πεδία!
.
Η εισβολή στο Γκαρέ (Gara) βασίζεται σε συμπαιγνία με την Αρμπίλ (Hewlêr) και τη ΒαγδάτηΣύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, στις 10 Φεβρουαρίου, ο τουρκικός φασιστικός στρατός ξεκίνησε μια συνδυασμένη εναέρια και επίγεια επίθεση στην περιοχή του όρους Γκαρέ (τουρκικά Gara) στις ζώνες άμυνας της Medya. Αν και δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένες και λεπτομερείς πληροφορίες, η επίθεση δεν αποτελεί έκπληξη. Σε τελική ανάλυση, ο Τούρκος υπουργός Πολέμου Χουλούσι Ακάρ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκίλερ επισκέφτηκαν πρόσφατα τη Βαγδάτη και την Αρμπίλ (Χούλερ στα κουρδικά) και σχεδίασαν την επίθεση μαζί με την ιρακινή κυβέρνηση και την ηγεσία του KDP (του κόμματος-κυβέρνησης της φατρίας Μπαρζανί). Προφανώς, η τρέχουσα επίθεση βασίζεται σε τέτοια συμπαιγνία. Επειδή δεν είναι δυνατόν ο τουρκικός στρατός να επιτεθεί στην περιοχή του Γκαρέ, η οποία απέχει περισσότερο από 70 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, χωρίς να έχει λάβει την έγκριση και την υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης και του KDP, κυβέρνησης του ημη-αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν. 
.
Σηκωθείτε ενάντια στη συνωμοσία και τις επιθέσεις
.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έλαβε χώρα πριν από την 22η επέτειο της διεθνούς συνωμοσίας. Με αυτόν τον τρόπο, η τουρκική κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει το PKK και τους αντάρτες και να επεκτείνει την επικράτειά της μακριά εντός του Νότιου Κουρδιστάν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσουν τα αποτελέσματα της επιχείρησης στο Zap τον Φεβρουάριο του 2008 και της επιχείρησης στο Heftanin, την οποία προσπαθούν να εφαρμόσουν από τον Ιούνιο του 2020.
Όπως και στο Zap και στο Heftanin, οι γενναίες αντάρτικες δυνάμεις μας πολεμούν κατά της εισβολής στην περιοχή του Γκαρέ και προκαλεί πολλαπλά πλήγματα στον εχθρό. Ο λαός του Νότιου Κουρδιστάν, ειδικά ο λαός της Αμαδία (Amadiya), θα σηκωθεί μαζικά ενάντια στην εισβολή του Γκαρέ, ακριβώς όπως αντιστάθηκαν στην εισβολή στο Ζαπ και το Χεφτάιν. Ο τουρκικός στρατός πρέπει να γνωρίζει ότι η περιοχή του Γκαρέ θα είναι τάφος για τα φασιστικά στρατεύματα και τους υπηρέτες τους.
.
Καλούμε την κουρδική νεολαία και τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και όλους τους φίλους μας να σταθούν ενάντια στην εισβολή, να βγουν στους δρόμους και να υποστηρίξουν την ιστορική αντίσταση των ηρωικών μας αντάρτικων δυνάμεων, πολεμώντας ενάντια στην τουρκική εισβολή παντού».
______________________________________________
.
Η ανακοίνωση του KCK για την εισβολή:


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube