REAL TIME |

Weather Icon
Σκοπιανό 13 Φεβρουαρίου 2021

Πέφτουν οι μάσκες – Τούρκοι και Σκοπιανοί σε στενή συνεργασία…

Πέφτουν οι μάσκες – Τούρκοι και Σκοπιανοί σε στενή συνεργασία…

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας DEB υπέρ των διεκδικούντων “μακεδονική” εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος*

Μας έλεγαν ότι η “Συμφωνία” του Κοτζιά θα αποκόψει τους Σκοπιανούς από την Τουρκία. Φωνάζαμε για το αντίθετο… Δυστυχώς δικαιωθήκαμε ΚΑΙ σε αυτό. Το σχέδιο απόσχισης της Μακεδονίας προχωράει κανονικά. Βρισκόμαστε στο στάδιο δημιουργίας (δήθεν) “μακεδονικής” μειονότητας εντός Ελλάδος. Στο ίδιο άρμα της προπαγάνδας βρίσκεται η (δήθεν) “μακεδονική” μειονότητα με την (δήθεν) “τουρκική” μειονότητα. Ζητούν αναγνώριση.

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) από την Θράκη συμπαρίσταται στο «δράμα» αυτών που ονειρεύονται (δήθεν) «μακεδονική» μειονότητα. Φαίνεται ότι υπάρχει στενή συνεργασία αυτών των κινήσεων, την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία τονίζει ότι επιδιώκει την πιστή τήρηση της «συμφωνίας» που όπως φαίνεται αποσταθεροποιεί την περιοχή. Γράφει το ΚΙΕΦ στην ανακοίνωσή του:

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την όλη διαδικασία του Συλλόγου «Αδελφότητα γηγενών-ντόπιων νομού Σερρών Κύριλλος και Μεθόδιος» που εξαρχής αν και κηρύχθηκε επίσημα νόμιμη το 2017, εν συνεχεία με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών που έκανε δεκτή την ανακοπή για την ακύρωση του Συλλόγου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Σερρών εναντίον της απόφασης του Ειρηνοδικείου. Η απόφαση αυτή ενάντια στην Μακεδονική Μειονότητα είναι ένα παράδειγμα όλων αποφάσεων που έχουν δοθεί ενάντια στην Μουσουλμανική-Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης παρά της αποφάσεις του ΕΔΑΔ που σε όλες δικαιώνουν την Μειονότητά μας. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να ασκούν πίεση. Η άρνηση ταυτότητας των εθνικών μειονοτήτων είναι μία αντιδημοκρατική και μη δεκτή πράξη. Ελπίζουμε ότι τέτοιες πρακτικές θα βρουν ένα τέλος το συντομότερο δυνατόν και τέλος θέλουμε να δηλώσουμε στην κοινή γνώμη ότι ζητούμε την επιστροφή των δικαιωμάτων όλων των Μειονοτήτων».

Αν βρεθεί κυβέρνηση (στην Ελλάδα) να ικανοποιήσει ένα τέτοιο αίτημα μετά θα ζητήσουν την αυτοδιάθεση τους και την «ένωση» με τα «μακεντόνσκι» των γειτονικών χωρών…

Οι πολιτικοί της χώρας πέρασαν στην άλλη πλευρά. Με την “συμφωνία” του Κοτζιά αποδείχθηκε ότι δεν τους καίγεται καρφί για τη βούληση και τις αγωνίες του λαού.

Το σίγουρο είναι ότι το “μακεδονικό” ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι την ΝΙΚΗ. Καμία προσπάθεια κατασκευής (δήθεν) “μακεδονικής” μειονότητας δε θα μείνει αναπάντητη. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους… Ευτυχώς υπάρχει “η μαγιά”!

*τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube