REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία 19 Φεβρουαρίου 2021

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την συνεργασία τους με τον SDF

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την συνεργασία τους με τον SDF

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τις Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και θα συνεχίσουν να το πράττουν υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο δημοσιογράφος Τύπου του Πενταγώνου John Kirby.

Ο Kirby είπε ότι οι στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIS. Απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και τη χρήση των χρημάτων των ΗΠΑ από τους φορολογούμενους για να στηρίξουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ήττα του ISIS είναι να το πράξει μέσω τοπικής αυτοχθούς δύναμης. Και εργαζόμαστε στη Συρία με το SDF, και έχουμε – και συνεργαζόμαστε με τους Ιρακινούς στο Ιράκ “, δήλωσε ο Kirby.

Στον SDF κυριαρχεί η πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες αποτελούν παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). 

«Εάν με ρωτάς αν νoμίζω ότι ο φορολογούμενος εξυπηρετείται από τις προσπάθειες του συνασπισμού νικώντας το ISIS, συμφωνώ – συμφωνώ απολύτως», είπε ο Kirby.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube