REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία , Τουρκία 11 Φεβρουαρίου 2021

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την επιρροή των Κούρδων στην Συρία-Προς αλλαγή στρατηγικής η Άγκυρα

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την επιρροή των Κούρδων στην Συρία-Προς αλλαγή στρατηγικής η Άγκυρα
Η αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να αναγκάσει την Τουρκία να επανεξετάσει τη στρατηγική της στη σύγκρουση, ανέφερε η Arab News την Τετάρτη. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναπροσαρμόζει την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) μέσω της υποστήριξης των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανέφερε η Arab News.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ πυροδότησε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του SDF, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί απειλή για την ασφάλεια με ιστορικούς δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει μια νέα επίθεση έναντι του SDF, και οι τουρκικές υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές της Συρίας συνεχίζουν να συγκρούονται με την ομάδα.
Ωστόσο, η ανανεωμένη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον SDF κάνει μια νέα τουρκική επίθεση σχεδόν απίθανη, ανέφερε η Arab News. «Υπήρξαν πολλές δηλώσεις από την Τουρκία σχετικά με την πρόοδό τους στην περιοχή λόγω της τρομοκρατικής απειλής», ανέφερε ο Navvar Saban, στρατιωτικός αναλυτής από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Omran που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι ξεκάθαρο ότι μια τέτοια πρόοδος δεν θα συμβεί πλέον», είπε ο Saban.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube