REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Τουρκία 21 Φεβρουαρίου 2021

Οι έρευνες του σήμερα, απειλές του αύριο

Οι έρευνες του σήμερα, απειλές του αύριο

Σε τελετή που έγινε χθες στην έδρα της SSB, της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκικής Προεδρίας, υπεγράφησαν τα 6 νέα ερευνητικά προγράμματα που επελέγησαν το 2020 μέσω υποβολής προτάσεων, με στόχο «την απεξάρτηση της χώρας από διεθνείς προμήθειες και την εφαρμογή τοπικής τεχνογνωσίας στην υπηρεσία των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων».

Ο επικεφαλής της SSB, Ismail Demir τόνισε πως ενώ το 2002 η χώρα ξόδευε σε έρευνα και ανάπτυξη στον αμυντικό τομέα μόλις 49 εκατομμύρια δολάρια, το 2019 το ποσό αυτό έφθασε τα 1,7 δισεκατομμύρια, δηλαδή 34 φορές περισσότερα. Κάτι που συνεχίζεται ώστε να διασφαλιστεί η αυτονομία της χώρας σε εξοπλισμούς.

Τα νέα προγράμματα είναι τα εξής:

KEHRIBAR: Ανάπτυξη ελαφριού άθραυστου γυαλιού για χρήση σε οχήματα, πλοία, αεροσκάφη, ώστε να βελτιωθεί η προστασία του προσωπικού.

GRAKOR: Ανάπτυξη ανθεκτικών συνθετικών υλικών με γραφένιο, για προστασία του προσωπικού, με εφαρμογή σε στολές ως ύφασμα θωράκισης.

KESIF: Ανάπτυξη προγράμματος εντοπισμού κενών στην κυβερνοασφάλεια και τις σχετικές υποδομές της χώρας, με ανάλογη υποστήριξη. Μέρος του προγράμματος θα είναι η εξέλιξη μιας τουρκικής μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο (προφανώς με χαρακτηριστικά ασφαλείας) και η συλλογή πληροφοριών.

Για τη συνέχεια Ptisi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube