REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ 26 Φεβρουαρίου 2021

Oι επιλογές της Γερμανίας για τον Nord Stream 2

Oι επιλογές της Γερμανίας για τον Nord Stream 2

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι επιλογές έχουν σχεδιαστεί για να ευχαριστούν τις Ηνωμένες Πολιτείες και να βρεθεί μία κοινώς αποδεκτή λύση στο ζήτημα.

Η επιλογή την οποία η Γερμανία ήθελε να αποφύγει είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του παρά την κριτική. Σύμφωνα με την Handelsblatt, αυτή η επιλογή σημαίνει επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τις οποίες δεν θέλει το Βερολίνο.

Μια άλλη επιλογή είναι ένας «μηχανισμός τερματισμού», δηλαδή ο τερματισμός της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2 σε περίπτωση που η Ρωσία μειώσει τον όγκο που μεταφέρεται μέσω της Ουκρανίας. Αυτή προωθείται από τις ΗΠΑ αλλά δεν ικανοποιεί τους Γερμανούς. Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής του Bundestag, Norbert Röttgen, δήλωσε πως «η απειλή διακοπής της προμήθειας δεν είναι έξυπνη στρατηγική»

Η τρίτη επιλογή είναι η αναστολή της κατασκευής κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.

Η τέταρτη επιλογή είναι να δοθούν χρήματα στην Ουκρανία ακολουθώντας μια σημαντική αύξηση των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα όπου θα τηρήσει την εύνοια και των δύο πλευρών (ΗΠΑ και Ρωσίας)

Στην γενικότερη αστάθεια θα πρέπει να προστεθεί και το διαφαινόμενο ενεργειακό κέντρο υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ στο Αιγαίο που θα μπορεί να δώσει ένα σημαντικό ποσοστό αερίου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube