Weather Icon

Ο πόλεμος των πολιτισμών…

Ο πόλεμος των πολιτισμών…

Πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης της αριστεράς κυκλοφόρησε ένα άρθρο που αναφέρεται στην έκθεση μιας ΜΚΟ με την ονομασία Syria Justice and Accountability Center (SJAC) η οποία κατηγορεί την Ελλάδα και την Ε.Ε. για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Οι καταγγελίες αφορούν περιπτώσεις κακομεταχείρισης και κακοποίησης  προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, αλλά και εντός των γεμάτων κέντρων κράτησης.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε  περιστατικά με φρουρούς να χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαμαρτυρίες προσφύγων και για κάκιστες συνθήκες υγιεινής στις δομές.

Ο Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα, επικεφαλής της οργάνωσης, αναφέρει, σύμφωνα  με το Associated Press, ότι αυτή είναι η πρώτη νομική υπόθεση κατά της Ε.Ε. για την κακομεταχείριση προσφύγων…

“Εάν προχωρήσει αυτή η υπόθεση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι ναι έχετε καλές πολιτικές σε ορισμένες χώρες και σε άλλες όχι, όμως είστε υπόλογοι στο Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες που προστατεύουν τους πρόσφυγες, όχι μόνο στις εσωτερικές κρατικές νομοθεσίες” υπογραμμίζει ο Αμπντάλα.

Βλέπε: ΜΚΟ προσφεύγει στη Χάγη κατά της Ελλάδας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις

Μια ΜΚΟ δεν είναι παρά μια από τις εκατοντάδες ΜΚΟ και μπορεί να πιστεύει και να ισχυρίζεται ό,τι θέλει.  Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοιες καταγγελίες και οι εισαγγελείς του Διεθνούς Δικαστηρίου τις εξετάζουν και πράττουν κατά το δοκούν…

Οι κατηγορίες συνήθως είναι υπερβολικές… Κανένας δεν αμφισβητεί τις συνθήκες που επικρατούν σε κέντρα κράτησης ή τις συνοριακές διαβάσεις αλλά οι συνθήκες αυτές συνήθως αποδίδονται στην αδυναμία του κράτους που τις φιλοξενεί να ανταπεξέλθει σε ανάγκες που συνήθως είναι ανυπέρβλητες…

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συνήθως στοιχειοθετούνται όταν υπάρχει πρόθεση και όχι όταν αφορούν τις προσπάθειες των κοινωνιών να προφυλαχτούν από ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών που παριστάνουν τους πρόσφυγες μεταξύ και κάποιων πραγματικών προσφύγων.

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών προς τη Δύση βρίσκεται στα πρώτα στάδια και οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού στις περιοχές από τις οποίες πηγάζει σε συνάρτηση και με την οικονομική ανέχεια που τις μαστίζει.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσφυγικές ροές οι οποίες θα βαίνουν αυξανόμενες καθώς η γεωπολιτική ρευστότητα στην ευρύτερη περιοχή θα αυξάνει τις εμφύλιες συρράξεις και τις πολεμικές αντιπαραθέσεις.

Η Δύση όμως παρά τις όποιες ενοχές της για την αποικιοκρατία που έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες έχει δικαίωμα να προστατέψει τους πληθυσμούς, τις οικονομίες και τις αξίες της.

Αν σε κάτι έχουν δίκιο οι Γερμανοί είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας και ακεραιότητας της Τουρκίας των 80 εκατ. διότι οι αναταράξεις στο εσωτερικό της θα μπορούσαν να πολλαπλασιάσουν τις ροές προς την Ευρώπη.

Μια πιθανή αποσταθεροποίηση της διχασμένης Τουρκίας θα πολλαπλασίαζε τα προβλήματα και για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό ας προσέχουμε τι ευχόμαστε.

Για τη συνέχεια Capital

 

Ακολουθεί σχόλιο του αναγνώστη  Stirlitz :

 

Το περιστατικό με τη ΜΚΟ που σέρνει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Χάγης δήθεν για βάναυση μεταχείριση των υποτιθέμενων προσφύγων, φανερώνει μία απλή αλήθεια την οποία πολλοί στη χώρα μας επιμένουν να αγνοούν: από τη στιγμή που θα επιτρέψουμε να πατήσει το πόδι του ένας λαθρομετανάστης στην πατρίδα μας, αυτός αποκτά δικαιώματα τα οποία μπορεί κάλλιστα να μεταχειριστεί ως όπλο κατά της Ελλάδας για να την εξευτελίσει διεθνώς και να τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Η λύση είναι μία και είναι αυτή που επέλεξαν σοβαρά κράτη όπως η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Ιαπωνία: να μην επιτρέπουμε ούτε καν να εισέλθει στη χώρα μας οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης, και να φροντίσουμε να γίνει αυτό απολύτως κατανοητό από τους πληθυσμούς της Ασίας και της Αφρικής που σκοπεύουν να αλλάξουν πατρίδα για οποιονδήποτε λόγο. 

Όσο εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε επιδόματα σε όσους εισβάλουν λαθραία στη χώρα μας, και τους ανταμείβουμε για το θράσος και την κουτοπονηριά τους με παραχώρηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων, τόσο θα εντείνεται το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης σε βάρος μας και η “φιλανθρωπία” μας θα γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον μας.

Ή υπερασπιζόμαστε την εθνική συνοχή μας και βάζουμε οριστικό τέλος στη μουσουλμανική λαθρομετανάστευση, ή η πατρίδα μας θα αλλάξει χέρια μέσα στις επόμενες δεκαετίες χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά και οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα μας καταριούνται για τη βλακεία μας και τη στρατηγική μυωπία μας.

Δυστυχώς για εμάς τρίτη λύση δεν υπάρχει, και ηλίθιοι συναισθηματισμοί δεν χωρούν σ’ αυτό το ζήτημα. Το εθνικό συμφέρον προηγείται των ανθρώπινων δικαιωμάτων, διότι τα τελευταία εργαλειοποιούνται συστηματικά και κατά κόρον και μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το πρώτο. 

Τέλος, ας μου επιτρέψει ο κ. Στούπας να πω ότι δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά όλοι εκείνοι που φωνάζαμε τα προηγούμενα χρόνια για το εθνικό έγκλημα της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών. Εφόσον ακόμη και η ΕΕ χρησιμοποιεί τον σκέτο όρο “Μακεδονία” όταν αναφέρεται στα Σκόπια (όπως δείχνει ο τελευταίος πίνακας στο σημερινό άρθρο του κ. Στούπα) κι εμείς αντί να ενοχληθούμε και να αντιδράσουμε το αποδεχόμαστε σιωπηρά, αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτα από την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν ο Τσίπρας και το ετερόκλητο τσούρμο των “χρήσιμων ηλιθίων” που μάζεψε γύρω του στο τελευταίο στάδιο της κυβερνητικής του θητείας, αλλά αντιθέτως έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της.

Και φυσικά αυτό που έκανε ο Τσίπρας αποδείχτηκε δυστυχώς ότι αντιπροσώπευε ένα μεγάλο μέρος της παρηκμασμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ του τόπου μας η οποία απλώς βολεύτηκε κρυπτόμενη πίσω από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που ήρθε η ώρα να δείξει κι αυτή το πραγματικό της πρόσωπο – γι’ αυτό είδαμε σε πρόσφατο τηλεοπτικό σποτ της επιτροπής “Ελλάδα 2021” να απουσιάζει ο Μέγιστος των Ελλήνων, Μακεδόνας Μέγας Αλέξανδρος, και να έχει αντικατασταθεί από τον… Αντετοκούμπο.

Το μήνυμα ότι “δεν έχουμε όρεξη να αγωνιστούμε για τίποτα ως έθνος” το έλαβε η Τουρκία δυνατά και καθαρά από τον τρόπο που τάχα “κλείσαμε” την εκκρεμότητα του μακεδονικού προβλήματος. Γι’ αυτό από το 2019 και μετά ζούμε την κορύφωση των προκλήσεων και της επιθετικότητας στον Έβρο, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι πολύ απλά σκέφτηκαν αυτό που θα σκεφτόταν οποιοσδήποτε στη θέση τους: αφού οι Έλληνες υποχώρησαν τόσο εύκολα και δέχτηκαν να αυτοεξευτελιστούν απέναντι σε ένα ανύπαρκτο οικονομικά, πολιτικά, πληθυσμιακά και στρατιωτικά κράτος που αποτελεί παγκόσμια γελοιότητα με τους εξωφρενικά ανιστόρητους ισχυρισμούς του, θα αντισταθούν απέναντι σε μία ισχυρή και πάνοπλη Τουρκία η οποία αξιώνει να πάρει κι αυτή από την Ελλάδα όσα θεωρεί ότι της ανήκουν;

Πολύ φοβάμαι ότι η Ιστορία θα γράψει αργότερα πως το εθνικό φιάσκο της συμφωνίας των Πρεσπών που κάποιοι ανόητοι επιμένουν ακόμα να μας το παρουσιάζουν ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία, ήταν στην πραγματικότητα η αρχή του μεγάλου κατήφορου της Ελλάδας.

STirlitz

 

don;t be like Lynda

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube