Weather Icon

Ο Ακάρ έμπλεξε τα σ@βρακα με τις γραβάτες – Ζητάει μοντέλο Κρήτης για τους S 400

Ο Ακάρ έμπλεξε τα σ@βρακα με τις γραβάτες – Ζητάει μοντέλο Κρήτης για τους S 400

Ο Ακάρ μάλλον έχει αμνησία για τους S-300 της Κρήτης και ζητά να εφαρμοστεί το ίδιο μοντέλο για τους δικούς τους S 400

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε το μοντέλο της Κρήτης με τους S-300 να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των S-400, ξεχνώντας προφανώς ότι οι S-300 βρέθηκαν στην Κρήτη μετά από έντονες αντιδράσεις της ίδιας της Τουρκίας να μην εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Με άλλα λόγια, οι S-300 εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη, με τη συναίνεση της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ, και μετά από υποχώρηση των κυβερνήσεων Σημίτη και Κληρίδη, να μην εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Άρα, δεν πρόκειται για μια ενέργεια της Ελλάδας που παραβίασε τις αρχές του ΝΑΤΟ, όπως αυτή της Τουρκίας, αλλά για μια εθνική υποχώρηση που στην ουσία εξυπηρέτησε την Ατλαντική Συμμαχία.

Επομένως, το να κάνει συγκρίσεις και να ζητά «μοντέλο Κρήτης» για τους ρωσικούς S-400 ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, σε μια προσπάθεια να κατευνασθούν οι εντάσεις στο ζήτημα αυτό, είναι πέραν κάθε λογικής, για να μην επαναλάβουμε τα του τίτλου.

Σημειώνεται ότι ο Ακάρ δήλωσε ότι «Είμαστε ανοικτοί σε μια διαπραγμάτευση πάνω σ’ ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που ισχύει για τους S-300 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση που υπενθύμιζε το «μη επιχειρησιακό» καθεστώς των πυραύλων που είναι ανεπτυγμένοι στην Κρήτη, ο Tούρκος υπουργός υποστήριξε σχετικά με τους S-400 πως η Τουρκία δεν χρειάζεται «να τους χρησιμοποιεί συνεχώς».

«Αυτά τα συστήματα (σ.σ.: αντιαεροπορικής άμυνας) χρησιμοποιούνται ανάλογα με την απειλή. Θα αποφασίσουμε γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube