REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 27 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Δένδιας: «Ο πατέρας μου έλεγε πως είμαστε συγγενείς του Σπυρομήλιου»

Νίκος Δένδιας: «Ο πατέρας μου έλεγε πως είμαστε συγγενείς του Σπυρομήλιου»

Διευκρινίσεις για τον νέο οργανισμό του ΥΠΕΞ έδωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας στη διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά την ομιλία θέλοντας να δώσει κάποιες διευκρινίσεις για την συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανέφερε πως οι ελληνικές μειονότητες δεν εντάσσονται στον απόδημο ελληνισμό και κατ’ επέκταση οι αλλαγές δεν τις επηρεάζουν.

Μάλιστα μιλώντας για την καταγωγή της οικογένειας του, η οποία κατάγεται από το χωριό Βουνό της Χιμάρας, ανέφερε πως ο πατέρας του έλεγε πως είχαν συγγένεια με τον Στρατηγό Σπυρομήλιο.

Παραθέτουμε το απόσπασμα της ομιλίας:

Η Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού δεν καλύπτει τις περιπτώσεις που αναφερθήκατε.
Δεν καλύπτει, διότι ο απόδημος ελληνισμός δεν είναι οι ελληνικές μειονότητες. Θα μου επιτρέψετε δε, αναφερθήκατε στην Αλβανία με την οποία έχω και μια σχέση, όπως ξέρετε, το 1700 οι πρόγονοί μου ίσως ήταν εκεί και μου έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου ότι με το Στρατηγό Σπυρομήλιο είχαμε και μια συγγενική σχέση, μακρά συγγενική σχέση.

Άρα θα μου επιτρέψετε να έχω την ίδια γι’ αυτό με εσάς ευαισθησία. Όμως οι ελληνικές μειονότητες όπως η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία καλύπτεται από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια γι’ αυτή τη χώρα. Είναι διαφορετικό φαινόμενο.

Ισα – ίσα θα ήταν – αν μου επιτρέπετε να σας πω – λάθος να μετατρέψω την ελληνική μειονότητα η οποία έχει τα δικαιώματα της μειονότητας, να τη μεταφέρουμε – γιατί όλοι μαζί το κάνουμε, όλοι μαζί ψηφίζουμε – κάτω από τον απόδημο ελληνισμό κ. Πρόεδρε.

Πηγή: Χιμάρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube