Weather Icon

Μετά την Ουγγαρία και η Τσεχία κλίνει προς την απευθείας αγορά του Sputnik V

Μετά την Ουγγαρία και η Τσεχία κλίνει προς την απευθείας αγορά του Sputnik V
Αναταραχή στην Ευρώπη για τον αποκλεισμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Τις νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που η Πράγμα διαπραγματευτεί απευθείας με τη Μόσχα για την αγορά του Sputnik V, παρά την πολιτικής της ΕΕ, εξετάζει η Τσεχία.

Εμπειρογνώμονες του τσεχικού υπουργείου Υγείας μελετούν τις νομικές πτυχές μιας πιθανής απευθείας αγοράς του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, παρακάμπτοντας τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Seznam, επικαλούμενη πηγές, πριν από λίγες μέρες, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας έλαβαν εντολή να διερευνήσουν τις νομικές συνέπειες που υπάρχουν σε περίπτωση που εγκριθεί το εμβόλιο Sputnik V στη χώρα, χωρίς την αντίστοιχη έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Άλλωστε, την Παρασκευή, ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις επισκέφθηκε τη Βουδαπέστη για να «μελετήσει» την εμπειρία της Ουγγαρίας που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν αλλά και γιατρούς της χώρας.

Ήδη, ο κ. Μπάμοθς δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων από Pfizer / BioNTech και Moderna, κάτι που δημιουργεί δυσκολίες στην ανοσοποίηση των Τσέχων και ειδικότερα των ομάδων προτεραιότητας, όπως ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής και άτομα άνω των 80 ετών.

Μετά την Ουγγαρίατην πρώτη χώρα της ΕΕ που άρχισε να χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο, ο Τσέχος πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σερβία, που διαθέτει επίσης το Sputnik V.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube