REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 16 Φεβρουαρίου 2021

Μέλη ΜΚΟ έκρυβαν πρόσφυγες σε σπηλιές νησιών

Μέλη ΜΚΟ έκρυβαν πρόσφυγες σε σπηλιές νησιών
Τα μέλη τους αναρτούσαν φωτογραφίες και ηλεκτρονικούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνεται η ακριβής θέση σκαφών του Λιμενικού ή και πολεμικών πλοίων που έπλεαν τότε στο Ανατολικό Αιγαίο

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Εντυπωσιακά στοιχεία από τη νέα μυστική επιχείρηση «Αλκμήνη 2» της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ – Η παρείσφρηση σε κυκλώματα διακινητών της Τουρκίας και το ταξίδι της 3ης Φεβρουαρίου

Μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κρύβουν τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες πρόσφυγες σε παραθαλάσσιες σπηλιές και δάση των νησιών του Αιγαίου, προκειμένου να μην εντοπιστούν από το ελληνικό λιμενικό και έτσι να διευκολύνουν την παράνομη είσοδό τους στη χώρα μας.

Με παράλληλο κίνδυνο να υπάρξει, λόγω της μη καταγραφής τους και της λήψης υγειονομικών μέτρων, εξάπλωση της πανδημίας. Επιπλέον, είχαν δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα για να μεταδίδουν σε ζωντανό χρόνο την άφιξη λέμβων στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ώστε να «πιέσουν» το Λιμενικό να μην εμποδίσει την είσοδό τους στη χώρα μας.

Καταγράφονται οι μεθοδεύσεις

Αυτά είναι τα συμπεράσματα δεύτερης μυστικής επιχείρησης – με τον κωδικό «Αλκμήνη 2» – της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της ΕΥΠ εναντίον ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα θαλάσσια σύνορά μας και την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», με την παρουσίαση και σχετικών ντοκουμέντων.

Με τις ελληνικές αρχές να έχουν «στρατολογήσει» αλλοδαπούς μετανάστες αλλά και διακινητές στην Τουρκία ώστε να καταγράφονται οι μεθοδεύσεις των ΜΚΟ που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μεταναστών επιβαρύνοντας την κατάσταση του Προσφυγικού στη χώρα μας.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνονται στους υπευθύνους των ΜΚΟ είναι και εκείνη της «κατασκοπείας» σε βάρος της χώρας.

Η τωρινή έρευνα, που κορυφώθηκε με επιχείρηση στις 3 Φεβρουαρίου 2021, αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης μεγάλης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. – πάλι με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών –, που είχε αναδειχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε πάλι παρουσιάσει η εφημερίδα μας.

Η εφαρμογή «AlarmPhone»

Από την τότε έρευνα είχε διαπιστωθεί ότι 35 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στη Λέσβο χρησιμοποιώντας «παράνομες μεθόδους και διαδικασίες».

Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, ενώ οι δύο από τις, υπό έρευνα, ΜΚΟ έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο, στην ίδια μάλιστα διεύθυνση. Από διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυπτε τότε ότι οι τέσσερις ΜΚΟ είχαν ενεργοποιήσει την εφαρμογή «AlarmPhone».

Εναν τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτου ανάγκης που απευθύνεται σε μετανάστες που διασχίζουν τη θαλάσσια περιοχή από τα παράλια της Τουρκίας έως τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και οι οποίοι το καλούν όταν είναι εν πλω.

Στη συνέχεια, τα μέλη των ΜΚΟ προχωρούσαν σε επικοινωνία με το Λιμενικό και ζητούσαν να υπάρξει άμεση περισυλλογή των αλλοδαπών.
Σε αντίθετη περίπτωση προχωρούσαν σε δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν φωτογραφίες και ηλεκτρονικούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνεται η ακριβής θέση σκαφών του Λιμενικού ή και πολεμικών πλοίων, που έπλεαν τότε στο Ανατολικό Αιγαίο υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Για τη συνέχεια TOBHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube