Weather Icon
Αθλητικά , Τουρκία 25 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ντέρμπι των Ελλήνων στην Τουρκία! Μπακασέτας VS Πέλκας

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ντέρμπι των Ελλήνων στην Τουρκία! Μπακασέτας VS Πέλκας

To ντέρμπι Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε μονοπωλεί το ενδιαφέρον την 27η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Έχοντας 48 βαθμούς η ομάδα της Τραπεζούντας με νίκη πιάνει τη Φενέρμπαχτσε (αλλά και τη Μπεσίκτας που έχουν 51) στην 3η θέση της βαθμολογίας και έτσι ανοίγει ορθάνοιχτα ο δρόμος για την διεκδίκηση του τίτλου με την Γαλατά να φιγουράρει με 54 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης.

Το παιχνίδι παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ελληνικής πλευράς. Στην Τραμπζονσπόρ αγωνίζεται ο Τάσος Μπακασέτας, ενώ στη Φενέρ παίζει ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του (πήρε 34 λεπτά συμμετοχής στην ήττα με τη Γιόζετεπ) και όπως αναφέρουν πηγές ο Ερόλ Μπουλούτ αναμένεται να τον ξεκινήσει βασικό. Στην πιθανή ενδεκάδα βρίσκεται και ο Μεσούντ Οζίλ.

Τους έβαλε τα γυαλιά ο Μπακασέτας

Στην Τραπεζούντα τέσσερις ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής ξεκίνησε κουβέντα για τη δυστοκία που παρουσιάζουν επιθετικοί του του Αμπντουλάχ Αβτζί. Τζανίνι και Εκουμπάν έχουν να βρουν δίχτυα εδώ και 5 εβδομάδες, ενώ ο Αφομπέ μετρά 7 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει. Ο τοπικός Τύπος αναφέρει, ότι το ντέρμπι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους τρεις ποδοσφαιριστές, για να σπάσουν την αφλογιστία τους, την οποία αντιπαραβάλλουν με τα επιτεύγματα του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Έλληνας επιθετικός μας ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής σεζόν του Ιανουαρίου! Από τότε οι «μπορντό-μαβί» μετρούν μόνο νίκες με τον συμπατριώτη μας να έχει καθοριστικό ρόλο, αφού σκόραρε σε 3 συνεχόμενα ματς. Πρώτοι σκόρερ της Τραμπζονσπόρ είναι ο Ενουακάμε με τον Εκουμπάν οι οποίοι έχουν 6 γκολ. Μόνο που ο Έλληνας επιθετικός μετρά 10 στο πρωτάθλημα, αφού έχει ήδη σκοράρει 7 με τη φανέλα της Αλάνιασπορ.

Οπότε σε ένα ακόμα παιχνίδι οι Τραπεζούντιοι έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Τάσο. Όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Τραμπζονσπόρ, Χαρούν Τσελίκ, την προηγούμενη εβδομάδα στο Sportdog, στην πόλη πιστεύουν, ότι είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ματς ζωής και θανάτου για Μπουλούτ

To παιχνίδι Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε αποτελεί δεδομένα ένα ματς φωτιά και για λόγους γοήτρου. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων είναι τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα αυτές οι αναμετρήσεις να λαμβάνουν χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, η άκρη του πάγκου θυμίζει περισσότερο ηλεκτρική καρέκλα για τον κάθε προπονητή.

Το σχόλιο Τούρκου ρεπόρτερ στο δελτίo ειδήσεων του καναλιού «A Spor» μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο Τουργκάι Ντεμίρ υποστήριξε συγκεκριμένα, ότι αν ο Ερόλ Μπουλούτ χάσει το ματς με την Τραμπζονσπόρ, τότε θα είναι δύσκολο να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube