Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 2 Φεβρουαρίου 2021

Medvedev: Η συνεργασία μας με την Τουρκία στο Αρτσάχ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση

Medvedev: Η συνεργασία μας με την Τουρκία στο Αρτσάχ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση

Ο Dmitriy Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Τουρκία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση στη σύγκρουση.

Ο Μεντβέντεφ παρατήρησε ότι ήταν αναγκαία η συνεργασία με την Τουρκία στην περιοχή λόγω της στενής σχέσης της με το Αζερμπαϊτζάν. Σημείωσε ότι «αυτός ο παράγοντας δεν μπορεί να αγνοηθεί» και ότι η Ρωσία βλέπει την Τουρκία ως σημαντικό εταίρο.

“Έχουμε έναν παραγωγικό διάλογο, ο πρόεδρος μας συνεχώς επικοινωνεί με τον [Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] σχετικά με αυτό το ζήτημα”, είπε.

Η Τουρκία δεν είχε υπογράψει την κατάπαυση του πυρός πέρυσι που τερμάτισε τις μάχες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρά την τεράστια υποστήριξη που παρείχε στο Μπακού. Σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας, θα επιτρεπόταν στην Τουρκία να στείλει ένα στρατιωτικό σώμα για να λειτουργήσει παράλληλα με τη Ρωσία, αλλά χωρίς ειρηνευτικές δυνάμεις.

Ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube