REAL TIME |

Weather Icon
Aφρική 21 Φεβρουαρίου 2021

Ματωμένες προεδρικές εκλογές στον Νίγηρα: Εξερράγη αυτοκίνητο με μέλη της εκλογικής επιτροπής

Ματωμένες προεδρικές εκλογές στον Νίγηρα: Εξερράγη αυτοκίνητο με μέλη της εκλογικής επιτροπής

Eπτά τοπικά μέλη της ανεξάρτητης εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (Céni) σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε νάρκη και εξερράγη στην περιοχή Τιλαμπέρι (δυτικά) κοντά στο Μάλι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής.

“Πληροφορήθηκα γύρω στο μεσημέρι ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω σε νάρκη. Πρόκειται για προέδρους εκλογικών τμημάτων και για τους γραμματείς τους” που προσλήφθηκαν από την εκλογική επιτροπή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιντζανί Ιμπαχίμ Κατιέλα, κυβερνήτης της περιοχής Τιλαμπέρι.

Στο ατύχημα υπήρχαν επίσης “τρεις τραυματίες”, πρόσθεσε.

Ο θάνατος αυτών των επτά ανθρώπων σημειώνεται την ημέρα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών και φαβορί Μοχάμεντ Μπαζούμ, πιστού του απερχόμενου πρόεδρου Μαχαμαντού Ισουφού, και του αντιπάλου Μαχαμάνε Ουσμάν, πρώην προέδρου.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο Ουαράου, μια περιοχή στην κοινότητα Νταργκόλ, στην περιφέρεια Τιλαμπέρι, σχεδόν 100 χλμ. από τη Νιαμέι, τη λεγόμενη περιοχή “των τριών συνόρων” μεταξύ του Νίγηρα, του Μάλι και της Μπουρκίνα Φάσο.

Το όχημα είχε νοικιαστεί από την εκλογική επιτροπή του Τιλαμπέρι για τη μεταφορά των υπευθύνων των εκλογικών τμημάτων προκειμένου να επιβλέπουν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Στις αρχές Ιανουαρίου, μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που έγινε σε δύο χωριά στην ίδια περιοχή του Τιλαμπέρι, σε μια από τις χειρότερες σφαγές αμάχων σε αυτήν τη χώρα του Σαχέλ που αποτελεί συχνά στόχο τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε “από τρομοκράτες που έφθασαν εκεί επιβαίνοντας σε εκατό μοτοσικλέτες”, σύμφωνα με τις αρχές.

Η περιοχή του Τιλαμπέρι έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2017.

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τους τζιχαντιστές, οι αρχές έχουν απαγορεύσει εδώ και έναν χρόνο την κυκλοφορία με μοτοσικλέτες νύχτα και μέρα και διέταξαν το κλείσιμο ορισμένων αγορών για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι τροφοδοτούν “τους τρομοκράτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube