Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 12 Φεβρουαρίου 2021

Λαβρόφ: Τέλος στις σχέσεις με ΕΕ αν απειλήσουν την οικονομία της Ρωσίας

Λαβρόφ: Τέλος στις σχέσεις με ΕΕ αν απειλήσουν την οικονομία της Ρωσίας

«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ

Έτοιμη να σπάσει τους δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν αυτή θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας είναι η Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έστειλε σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως η Μόσχα δεν θα διστάσει να τερματίσει τη σχέση της με την Ένωση, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ρωσική οικονομία.

«Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, είχε αφήσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα, Ζοζέπ Μπορέλ.

Δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει πως θα υποβάλλει «συγκεκριμένες προτάσεις» στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επεσήμανε πως το ζήτημα της Ρωσίας θα είναι πρώτο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν το επόμενο βήμα, αλλά «ναι, θα συζητηθούν νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα και θα υποβάλω συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκαν στη Μόσχα στις 05/02, με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να ζητά, «χωρίς επιτυχία», από τον Ρώσο ΥΠΕΞ να «πάρει πίσω» την απέλαση των διπλωμάτων της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube