Weather Icon
Ιράν , Ρωσία 17 Φεβρουαρίου 2021

Κοινή άσκηση από το Ιράν και τη Ρωσία στην Θάλασσα του Ομάν

Κοινή άσκηση από το Ιράν και τη Ρωσία στην Θάλασσα του Ομάν

Μια κοινή άσκηση του Ιράν και της Ρωσίας με νόημα

News Center – Τα ιρανικά και τα ρωσικά πολεμικά πλοία ξεκινούν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Θάλασσα του Ομάν και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, η άσκηση “Ζώνη ασφαλείας στη θάλασσα”, που οργανώθηκε από το Ιράν και τη Ρωσία, θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της άσκησης, ο Ιρανός υποναύαρχος Gulam Rıza Tehani, δήλωσε ότι η άσκηση, η οποία ξεκίνησε με το σύνθημα «Συλλογική συνεργασία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου», κάλυψε μια μεγάλη έκταση 17 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και στην αραβική θάλασσα.

Η ενίσχυση της ασφάλειας του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, η καταπολέμηση της πειρατείας, της θαλάσσιας τρομοκρατίας, η ανταλλαγή πληροφοριών σε περιοχές έρευνας και διάσωσης και η μεταφορά εμπειρίας σε τακτικές επιχειρήσεις είναι μεταξύ των βασικών στόχων της άσκησης, δήλωσε ο Tehani:

«Σ’ αυτήν την άσκηση, συμμετέχουν ναυτικές μονάδες από το Ιρανικός Πολεμικό Ναυτικό αλλά και από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, και από το  Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ένα αντιτορπιλικό, ένα πλοίο υλικοτεχνικής υποστήριξης και ένα ελικόπτερο».

Επίσης ο Tehani δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια της άσκησης, δοκιμάστηκαν τακτικές και επιχειρησιακές ασκήσεις όπως η επέμβαση πυρκαγιάς στη θάλασσα, διάσωση ενός πλοίου που δέχεται επίθεση, βολές σε συγκεκριμένους στόχους και νυχτερινές βολές εναντίον αεροπορικών στόχων».

Το ιρανικό, ρωσικό και κινεζικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησαν παρόμοια άσκηση στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο του 2019.

Πηγή: rudaw.net

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube