Weather Icon
Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2021

Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε γνωστό, τετραώροφο ξενοδοχείο (Βίντεο)

Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε γνωστό, τετραώροφο ξενοδοχείο (Βίντεο)

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Καστοριάς λόγω πανίσχυρης έκρηξης στο ιστορικό ξενοδοχείο «Τσάμης». Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Λίγο μετά την 01:30 το πασίγνωστο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά κατέρρευσε μετά από μια πανίσχυρη έκρηξη, που προκλήθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο 40ο χιλιόμετρο Καστοριάς- Κοζάνης και όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του, ήταν εκτός λειτουργίας τον τελευταίο χρόνο και στο εσωτερικό του δεν υπήρχε κάποιος πελάτης ή εργαζόμενος.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη και εκεί που υπήρχε το κτίσμα του ξενοδοχείου στην περιοχή «Πέτρα» αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόνο… μπάζα!

 

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Στο σημείο έφτασαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Η αστυνομία απέκλεισε, επίσης προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Πηγή φωτο/βίντεο: xronos-kozanis.gr και oladeka.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube