Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 4 Φεβρουαρίου 2021

Iσραηλινοί βομβαρδισμοί έναντι ιρανικών στόχων στην Συρία

Iσραηλινοί βομβαρδισμοί έναντι ιρανικών στόχων στην Συρία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι μονάδες αεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν αρκετούς πυραύλους που προήλθαν από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) από την κατεχόμενη περιοχή Γκολάν.
Σύμφωνα με τον Συριακό Αραβικό Στρατό, «ο Ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε, ακριβώς στις 10:42 μ.μ. την Τετάρτη, αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν με πυραύλους εδάφους-αέρος και εδάφους-εδάφους, στοχεύοντας σε ορισμένες τοποθεσίες στη νότια περιοχή. ”
Η πηγή διευκρίνισε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας αντιμετώπισε τους εχθρικούς πυραύλους. Πηγή από τον αραβικό στρατό της Συρίας είπε στο almasradnews ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κυρίως κοντά στα διοικητικά σύνορα των κυβερνήσεων Αλ Σουέιντα και Δαμασκού, η οποία είναι η ίδια περιοχή που στόχευαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις στις αρχές του έτους.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν έχει καθοριστεί από τον αραβικό στρατό της Συρίας. Από τις αρχές του 2021, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει επανειλημμένα το έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης μιας μαζικής επίθεσης στην έρημο του Deir Ezzoer κοντά στα σύνορα του Ιράκ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube