Weather Icon
Κίνα , Μυστικές Υπηρεσίες 3 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Φυλακίζεται ερευνήτρια για την πώληση μυστικών στην Κίνα

ΗΠΑ: Φυλακίζεται ερευνήτρια για την πώληση μυστικών στην Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να τιμωρήσουν με φυλάκιση μια ερευνήτρια που παραδέχθηκε ότι έκλεψε στοιχεία μιας μυστικής έρευνας από το Νοσοκομείο για παιδιά του Ohio για να τα πουλήσει στην Κίνα. Στο “κόλπο” βρισκόταν και ο σύζυγός της.

Η ερευνήτρια Li Chen ομολόγησε την ενοχή της τον Ιούλιο του 2020. Σύμφωνα με την ομολογία της, συμμετείχε σε συνωμοσία για διάπραξη απάτης και για κλοπή επιστημονικών εμπορικών μυστικών από το Ερευνητικό Κέντρο του Nationwide Children’s Hospital, για προσωπικό οικονομικό κέρδος.

H 47χρονη κατηγορούμενη καταδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε φυλάκιση 30 μηνών από ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η Li Chen εργαζόταν στο Ερευνητικό Κέντρο από το 2007 έως το 2017. Ο 50χρονος σύζυγος και συνεργάτης της στην απάτηYu Zhou, εργαζόταν, επίσης, εκεί από το 2008 έως το 2018, αλλά σε διαφορετικό εργαστήριο.

Οι δυο τους αποφάσισαν να κλέψουν ερευνητικά στοιχεία σχετικά με τα εξωσώματα, τα οποία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην έρευνα, τον εντοπισμό και τη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών, για να τα πουλήσουν στην Κίνα και να πάρουν χρήματα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η ερευνήτρια έκλεψε τα επιστημονικά στοιχεία, και προσπάθησε να βγάλει χρήματα δημιουργώντας και πουλώντας “exosome isolation kits”.

Η ερευνήτρια δημιούργησε μια εταιρεία στην Κίνα για να πουλήσει τα kits και έλαβε διάφορα οφέλη από την κινεζική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στο Administration of Foreign Expert Affairs και στο National Natural Science Foundation. Επιπλέον, συμμετείχε στα λεγόμενα talent plans της κινεζικής κυβέρνησης, τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, χρησιμοποιούν τα μέλη τους για τη μεταφορά ξένων ερευνών και τεχνολογικών μυστικών στην κινεζική κυβέρνηση.

Πέρα από την ποινή φυλάκισης, η Chen καλείται να πληρώσει και 2,6 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Η ερευνήτρια θα χάσει, επίσης, μέρος των μετοχών της από τις Avalon GloboCare Corp. και GenExosome Technologies Inc.

Για τη συνέχεια SecNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube