Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 15 Φεβρουαρίου 2021

Η Shin Bet εντόπισε ροή χρηματοδότησης από Τουρκία προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς

Η Shin Bet εντόπισε ροή χρηματοδότησης από Τουρκία προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς
Turkey’s Prime Minister Recep Tayyip Erdogan (R) and Hamas’ Gaza leader Ismail Haniyeh shake hands during a meeting at the Turkish parliament in Ankara January 3, 2012 (photo credit: REUTERS)

Την επιχείρηση έφεραν εις πέρας η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (NBCTF), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η Shin Bet και οι τελωνειακές αρχές του Ισραήλ.

Η Shin Bet και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλόκαραν τη μεταφορά τουρκικών εμπορευμάτων καθώς και χρημάτων που θα κατέληγαν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Πρόκειται για συνολική αξία που ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες αμερικανικών δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Μπένι Γκαντζ υπέγραψε εντολή κατάσχεσης χρημάτων και τουρκικών εμπορευμάτων αξίας εκατόν εικοσιένα χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων. Η μεταφορά έγινε μέσω εμπορικών εταιρειών που ανήκουν σε μέλη της Χαμάς που εδρεύουν στην Τουρκία προς μέλη της προαναφερθείσας τρομοκρατικής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

«Δε θα σταματήσουμε να είμαστε αμείλικτοι στην τρομοκρατία εντοπίζοντας τις υποδομές της εντός και εκτός Ισραήλ»: δήλωσε ο Γκαντζ μετά το πέρας της επιχειρήσεως.

Το Δεκέμβριο, ο εν λόγω υπουργός, είχε υπογράψει εντολή για την κατάσχεση τεσσάρων εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων που είχε στείλει το Ιράν στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης του Ισραήλ, τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την ανάπτυξη των δομών της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των μισθών των τρομοκρατών και την παραγωγή όπλων.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: jpost.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube