REAL TIME |

Weather Icon

Η πολίτες του ηρωικού Κομπάνι συλλέγουν υπογραφές για αποβολή της Τουρκίας από το έδαφος της Συρίας

Η πολίτες του ηρωικού Κομπάνι συλλέγουν υπογραφές για αποβολή της Τουρκίας από το έδαφος της Συρίας

Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών ξεκίνησε από τη Συνέλευση των Οικογενειών των Μαρτύρων του Ευφράτη για να εκδιωχθεί το τουρκικό κράτος εισβολής από τη Συρία.

Η Συνέλευση των Οικογενειών των Μαρτύρων του Ευφράτη ξεκίνησε μια εκστρατεία στις 20 Ιανουαρίου με το σύνθημα «Όχι στην τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας – να έρθει ο Ερντογάν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Καθώς άνοιξαν περίπτερα σε όλες τις περιοχές και τα χωριά του καντονίου του Κομπάνι για τη συλλογή των υπογραφών, η εκστρατεία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό.

Το Συμβούλιο Οικογενειών των Μαρτύρων δημιούργησε ομάδες σε όλες τις περιοχές και τις πόλεις στην περιοχή του Ευφράτη για να συμπεριλάβει τους ανθρώπους σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές στην εκστρατεία του.

Μιλώντας για το θέμα, ο Arif Bali, μέλος της Συνέλευσης των Οικογενειών Μαρτύρων της Περιφέρειας του Ευφράτη, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την εκστρατεία στις 20 Ιανουαρίου, καθώς οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους εισβολής εναντίον του καντονιού Αφρίν ξεκίνησαν εκείνη την ημερομηνία. Με αυτήν την εκστρατεία, θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι οι άνθρωποι της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας δεν δέχονται τους εισβολείς στις περιοχές τους.”

Ο Bali δήλωσε ότι θα παρουσιάσουν τις υπογραφές που έχουν συλλέξει στον ΟΗΕ, ζητώντας να σταματήσουν τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους στις περιοχές που καταλαμβάνει, και να απαγορευθούν οι πολιτικές δημογραφικής αλλαγής και αλλοίωσης που επιβάλλονται με την υποχρεωτική μετανάστευση των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνοντας ότι έχουν συλλέξει 21.000 υπογραφές, ο Bali δήλωσε ότι η εκστρατεία συνεχίζεται με τη συμμετοχή πολιτών και των πολιτικών οργανώσεων.

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube