REAL TIME |

Weather Icon
Ιταλία , Τουρκία 14 Φεβρουαρίου 2021

Η Ιταλία έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Τουρκικής κυβέρνησης το έτος 2020

Η Ιταλία έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Τουρκικής κυβέρνησης το έτος 2020

Ιταλία το 2020 επένδυσε στην Τουρκία 970 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος

Η Ιταλία την περσυνή χρονιά επένδυσε στην Τουρκία τα περισσότερα κεφάλαια σε σχέση με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, καθώς η Ρώμη έχει αποδειχθεί στενός σύμμαχος της Άγκυρας εν μέσω διαφορών με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η Τουρκία έλαβε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες ξένες επενδύσεις από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2020. Από αυτό το ποσό, η Ιταλία παρείχε τις περισσότερες επενδύσεις με 970 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 769 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η κρατική Υπηρεσία Anadolu την Πέμπτη.

Η Ιταλία είναι ένας από τους πιο στενούς συμμάχους της Τουρκίας στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ιταλία και η Τουρκία πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση στη Μεσόγειο. Τον Ιούλιο, η Ιταλία και η Τουρκία συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής τους συνεργασίας κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου. Όπως και η Τουρκία, η Ιταλία υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Η φιλία της Τουρκίας με την Ιταλία είναι σημαντική, διότι οι σχέσεις της με περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποδειχθεί κερδοφόρες τους τελευταίους μήνες.

Η Τουρκία έχει μια ιδιαίτερα κακή σχέση με τη Γαλλία. Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στη διαμάχη της Ανατολικής Μεσογείου σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα. Η Γαλλία είναι επίσης πιο ευθυγραμμισμένη με την Αίγυπτο και τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), ο οποίος καταπολεμά τον GNA, στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει διατηρήσει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς με όλη την Ευρώπη – όχι μόνο με την Ιταλία, παρά τις εντάσεις. Η Ευρώπη συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, αντιπροσώπευε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το 70,8%, των ξένων επενδύσεων που έλαβε η Τουρκία από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Anadolu.
 

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
al-monitor.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube