Weather Icon
Ινδία , ΟΗΕ , Τουρκία 25 Φεβρουαρίου 2021

Η Ινδία “κάρφωσε στον τοίχο” την Τουρκία στον ΟΗΕ

Η Ινδία “κάρφωσε στον τοίχο” την Τουρκία στον ΟΗΕ

Σκληρή γλώσσα Ινδίας κατά Τουρκίας για παραβίαση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Σε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, η Ινδία υπενθύμισε  χθες Τετάρτη την Τουρκία τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών  με αφορμή τη στήριξη της Άγκυρας σε  ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κασμίρ.

Η δεύτερη γραμματέας της Ινδίας, στη Μόνιμη Αποστολή της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη,  Σέμα Πουτζάνι είπε, «Όσον αφορά το θέμα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, θα συμβούλευα την Τουρκία να εφαρμόσει αυτό που κηρύττει εφαρμόζοντας πρώτα εκείνα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ισχύουν γι ‘αυτήν.»

Η Τουρκία  άρχισε εδώ και καιρό να υποστηρίζει τις αξιώσεις του συμμάχου της Πακιστάν έναντι της Ινδίας  μετά που η δεύτερη αφαίρεσε το ειδικό καθεστώς για το προηγούμενο κράτος για το Τζαμού και του Κασμίρ.

Το Νέο Δελχί απέρριψε επίσης τη δήλωση του Yousef A Al-Othaimeen, γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζοντάς τα ως «πραγματικά ανακριβείς και αδικαιολόγητες αναφορές στην Ινδία», σύμφωνα με ειδήσεις.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά της Άγκυρας η Πουτζάνι είπε «τους βρίσκουμε εντελώς απαράδεκτους», επισημαίνοντας, «είναι ειρωνικό για μια χώρα που έχει ποδοπατήσει την ίδια της την κοινωνία των πολιτών να διαβιβάζει αδικαιολόγητα σχόλια για εσωτερικά θέματα άλλων».

«Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο έχει προκαλέσει αμηχανία στην Τουρκία που συνεχίζει να καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νησιωτικού έθνους στη Μεσόγειο Θάλασσα», αναφέρουν τα Ινδικά ΜΜΕ

Το Πακιστάν ήταν το βασικό επίκεντρο του δικαιώματος απάντησης της Ινδίας στο συμβούλιο, το οποίο από τη εγείρει το Κασμίρ, ενοχλώντας το Νέο Δελχί. Για πρώτη φορά, η Ινδία έθεσε το ζήτημα της αθώωσης  του Omar Saeed, βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του αμερικανικού δημοσιογράφου Daniel Pearl και της υποστήριξης της Ισλαμαμπάντ στην «τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από το κράτος».

Η Πουτζάνι είπε, “Η πρόσφατη απαλλαγή του Omar Saeed Sheikh, του τρομοκράτη και δολοφόνου της Αλ Κάιντα” του Daniel Pearl από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν είναι “σαφές παράδειγμα της σχέσης του πακιστανικού ιδρύματος με τέτοιες οντότητες και, όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , είναι «προσβολή σε θύματα τρομοκρατίας παντού».

 

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube