Weather Icon
Παιδεία 2 Φεβρουαρίου 2021

Φοιτητές έκλεισαν τις εισόδους στο ΑΠΘ

Φοιτητές έκλεισαν τις εισόδους στο ΑΠΘ

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν σε αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για φοιτητές – εκλεγμένοι στα συμβούλια των συλλόγων τους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ – οι οποίοι στις 6 το πρωί μαζεύτηκαν μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης αυτοκινήτων από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το campus από την οδό Εγνατίας έως την Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα κάποιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Φιλοσοφική και την Πολυτεχνική Σχολή όπου ανάρτησαν πανό με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που προσέρχονταν για να αναλάβουν εργασία ενημερώνονταν για την κινητοποίηση και δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος, ενώ κατ’ εξαίρεση επιτράπηκε να πάνε στα εργαστήριά τους ερευνητές των οποίων τα πειράματα και προγράμματα είχαν για πρακτικούς λόγους επείγοντα χαρακτήρα.

Η επόμενη συντονισμένη δράση των φοιτητών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου για την πραγματοποίηση πορείας. Η σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να λήξει μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «κάθε διαμαρτυρία είναι καλοδεχούμενη σε έναν χώρο που εξ ορισμού προάγει την ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι φοιτητές φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την ελευθερία έκφρασης με λουκέτα σε πανεπιστημιακά κτίρια, με απαγορεύσεις σε εργαζομένους να προσέλθουν στον χώρο της δουλειάς τους και σε ερευνητές να διεξάγουν απρόσκοπτα το έργο τους. Δε νοείται δημοκρατικός διάλογος δια της επιβολής απαγορεύσεων και της προσβολής δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που δε συντάσσονται με τις όποιες απόψεις της όποιας ομάδας».

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube