Weather Icon

Εξόρυξη bitcoin μέσα από πρόγραμμα περιήγησης!

Εξόρυξη bitcoin μέσα από πρόγραμμα περιήγησης!

Τα Κρυπτονομίσματα (Κρύπτο) είναι εικονικά συναλλάγματα που συνήθως χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο δίκτυο για να πραγματοποιήσουν ασφαλείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Με την πλατφόρμα συναλλαγών της Plus500 μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές Κρύπτο CFD – όπως Bitcoin, Ripple XRP, Ethereum και άλλα – κερδοσκοπώντας από τις κινήσεις των τιμών τους, χωρίς να σας ανήκουν στην πραγματικότητα.

Η περίπτωση του bitcoin

Το bitcoin αποκαλείται «εικονικό νόμισμα». Όμως, τι είναι ακριβώς το bitcoin; Ποια είναι η σημασία του για τα πραγματικά νομίσματα;

Στην ουσία είναι μια ψηφιακή μονάδα αξίας που μπορεί να ανταλλάσσεται ηλεκτρονικά. Δεν έχει φυσική μορφή. Το bitcoin δημιουργείται και παρακολουθείται από ένα δίκτυο υπολογιστών μέσω πολύπλοκων μαθηματικών τύπων και όχι από μία ενιαία αρχή ή οργανισμό.

Είναι μεν ψηφιακό αλλά δεν είναι νόμισμα.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin;

Από τη μεριά του χρήστη, το Bitcoin δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή η οποία παρέχει ένα προσωπικό πορτοφόλι Bitcoin και επιτρέπει στο χρήστη να στέλνει και να λαμβάνει bitcoins μέσω αυτού . Έτσι λειτουργεί το Bitcoin για τους περισσότερους χρήστες.

Στο παρασκήνιο, το δίκτυο Bitcoin μοιράζεται ένα δημόσιο λογιστικό βιβλίο (ledger) που ονομάζεται “block chain” (αλυσίδα των μπλοκ). Αυτό το βιβλίο περιέχει κάθε συναλλαγή που έχει ποτέ επεξεργαστεί από το δίκτυο, επιτρέποντας στον υπολογιστή του χρήστη να εξακριβώνει την εγκυρότητα της κάθε συναλλαγής. Η αυθεντικότητα της κάθε συναλλαγής προστατεύεται από ψηφιακές υπογραφές που αντιστοιχούν στις διευθύνσεις αποστολής, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να έχουν πλήρη έλεγχο κατά την αποστολή bitcoins από τις δικές τους διευθύνσεις Bitcoin. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να επεξεργαστεί συναλλαγές που χρησιμοποιούν την υπολογιστική ισχύ εξειδικευμένου υλισμικού (hardware) και να κερδίσει μια ανταμοιβή σε bitcoins για την υπηρεσία αυτή. Αυτό συχνά ονομάζεται εξόρυξη (mining). Για να μάθετε περισσότερα για το Bitcoin, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ειδική ιστοσελίδα και το πρωτότυπο έγγραφο.

Χρησιμοποιείται το Bitcoin από τους ανθρώπους;

Ναι. Υπάρει ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων και ιδιωτών που χρησιμοποιούν το Bitcoin. Περιλαμβάνονται επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, δικηγορικά γραφεία, καθώς και δημοφιλείς online υπηρεσίες όπως οι Namecheap, WordPress, Reddit και Flattr. Ενώ το Bitcoin παραμένει ένα σχετικά νέο φαινόμενο, αναπτύσσεται γρήγορα. Στο τέλος Αυγούστου του 2013, η αξία όλων των bitcoins σε κυκλοφορία ξεπέρασε το 1.5 δις δολάρια με bitcoins αξίας εκατομμύριων δολαριών να ανταλλάζονται καθημερινά.

Πώς αποκτά κάποιος bitcoins;

Ως πληρωμή για αγαθά ή υπηρεσίες.

Αγοράστε bitcoins στα Bitcoin ανταλλακτήρια.

Ανταλλάξτε bitcoins με κάποιον που βρίσκεται κοντά σας.

Κερδίστε bitcoins μέσω ανταγωνιστικής εξόρυξης.

Προγράμματα περιήγησης που… εξορύσσουν bitcoins

Ένας έξυπνος τρόπος απόκτησης bitcoin αποτελεί το CryptoTab. O browser CryptoTab δίνει την ευκαιρία στους χρήστες του να κερδίζουν Bitcoin απλά και μόνο με τη χρήση του χωρίς καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση…!

Το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης του διαδικτύου είναι να κατεβάσει τον browser, να εγκαταστήσει το πρόγραμμα περιήγησης και να το θέσει σε λειτουργία.

ΠΗΓΗ: xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube