REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Φεβρουαρίου 2021

Eπίθεση Ιρανών στην Σ. Αραβία – Ενεργοποιήθηκαν οι Patriot

Eπίθεση Ιρανών στην Σ. Αραβία – Ενεργοποιήθηκαν οι Patriot

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ,Ριάντ, ιρανικές παραστριωτικές δυνάμεις σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ξεκίνησαν πυραυλική επίθεση. Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις πάνω από την πρωτεύουσα λίγο πριν την 1 μ.μ. τοπική ώρα. Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν μοιραστεί βίντεο παρακολούθησης βαλλιστικών πυραύλων.

Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά από τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ έναντι ιρανικών θέσεων στην Συρία. Ιρανικά αντίμετρα φαίνεται να εφαρμόσθησαν τόσο έναντι του Ισραήλ όσο και έναντι του Ριάντ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ-ΗΑΕ-Σ. Αραβία και Ρωσία με σκοπό την αντιμετώπιση της Ρωσικής απειλής. 

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ή καμία αξίωση ευθύνης. Οι δυνάμεις Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν της Υεμένης έχουν πραγματοποιήσει πολλές διασυνοριακές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας drone και πυραύλους από το 2015. Πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις μέσω αεροσκαφών που ισχυρίζονται έχουν χτυπήσει πολιτικά αεροδρόμια και υποδομές πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, φτάνοντας περιστασιακά στο Ριάντ.

Το Σάββατο, ο Αραβικός Συνασπισμός είπε ότι είχε αναχαιτίσει και κατέστρεψε έναν «εχθρικό αεροπορικό στόχο» που ξεκίνησε προς το Ριάντ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube