Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΝΑΤΟ , Τουρκία 20 Φεβρουαρίου 2021

Ελλάδα – Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Ελλάδα – Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ελλάδα και Τουρκία είχαν ακόμη μια συνάντηση, σε τεχνικό επίπεδο και στα κεντρικά του ΝΑΤΟ μετά από συνομιλία Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ.

Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είχε η ελληνική πλευρά με την τουρκική, στα κεντρικά του οργανισμού στις Βρυξέλλες. 

«Η απόφαση για τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης ελήφθη μετά από συνομιλίες του Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ» έγινε γνωστό από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

O 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά από μία διακοπή πέντε ετών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/01 έγινε σε μια «πολύ καλή ατμόσφαιρα» σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πριν από αρκετούς μήνες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστό πως Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν σε συμφωνία για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως παραμένει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω είχε διαψεύσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube