Weather Icon

Εκπρόσωπος Πενταγώνου: Συνεχίζουμε με τους Κούρδους σε Β. Ιράκ και ΒΑ Συρία, εναντίον του ISIS

Εκπρόσωπος Πενταγώνου: Συνεχίζουμε με τους Κούρδους σε Β. Ιράκ και ΒΑ Συρία, εναντίον του ISIS

Αμερικανικές δυνάμεις σε περίβολο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην ΒΑ Συρία

ΗΠΑ: Με Πεσμεργκά και Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας πολεμάμε το Ισλαμικό Κράτος

Ερμπίλ (Rûdaw) – Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου  Jessica L. McNulty δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να πολεμά ενάντια στο ISIS με τους συμμάχους του στη Ροζάβα και στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Ιράκ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Rûdaw μέσω e-mail, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο)  Jessica L. McNulty είπε: “Οι δυνάμεις των Peshmerga έχουν γίνει πολύτιμος σύμμαχος για την ήττα του ISIS στο Ιράκ. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Βόρειο Ιράκ.”

Τονίζοντας ότι ο αγώνας των ΗΠΑ εναντίον του ISIS με τους εταίρους του Συνασπισμού στην περιοχή θα συνεχιστεί, η McNulty είπε:

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στη βορειοανατολική Συρία για να εμποδίσουμε το ISIS να φτάσει στις πετρελαιοπηγές. Με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας προστατεύουν αυτές τις πετρελαιοπηγές, έτσι ώστε να μην εξασφαλίσουν από αυτές εισόδημα οι τζιχαντιστές του ISIS”.

Το Πεντάγωνο ανακοινώνει αριθμό στρατευμάτων στη Ροζάβα

Ο διοικητής της CENTCOM Kenneth McKenzie

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην καθημερινή συνέντευξη τύπου, επανέλαβε ότι η αποστολή του αμερικανικού στρατού στη Συρία είναι μόνο η καταπολέμηση του ISIS.

Ερωτηθείς εάν οι πετρελαιοπηγές στη Rojava εξακολουθούν να προστατεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Kirby είπε:

“Εκτός από ορισμένες αποστολές που μας έχουν ανατεθεί για την προστασία αμάχων, όπου είναι απαραίτητο, το προσωπικό και οι έμμισθοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δεν εξουσιοδοτούνται να υποστηρίζουν εταιρείες, υπαλλήλους και αξιωματούχους που προσπαθούν να αναπτύξουν πόρους πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία”.

Δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν 900 στρατιωτικούς στην περιοχή, ο Kirby είπε:

“Δεδομένου ότι οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συνεχίζουν να πολεμούν το ISIS, συνεχίζουμε να τους βοηθάμε, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας, αλλά όπως ανέφερε ο (διοικητής της CENTCOM Kenneth) McKenzie το πρωί, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας υπάγονται στο Συνασπισμό των δυνάμεων που πολεμούν εναντίον του ISIS”.

Όσον αφορά την ενίσχυση των ρσωικών δυνάμεων στη Χασάκα και το Καμίσλο, για την υποστήριξη της διοίκησης Άσαντ, ο Κίρμπι δήλωσε ότι βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον ρωσικό στρατό και καλούν τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τη «διαδικασία διαχωρισμού δυνάμεων» που έχουν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube