Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 25 Φεβρουαρίου 2021

Δραστηριοποίηση Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Δραστηριοποίηση Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της Αλεξανδρούπολης – Πτητική δραστηριότητα ελικοπτέρων των των ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του αμερικανικού στρατού μέσω του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του αμερικανικού στρατού από την 24η Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, μέσω του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, θα λάβει χώρα ανάπτυξη δυνάμεων της 1st CAB (COMBAT AVIATION BRIGADE) στην Ευρώπη, προερχόμενων από τις ΗΠΑ, και επίσης αναδίπλωση δυνάμεων της 101st CAB από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για μετακινήσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή και επικύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, με τις συγκεκριμένες μετακινήσεις αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube