Weather Icon

Διοικητής του SDF: Ελπίζουμε ότι ο Μπάιντεν θα διορθώσει τα λάθη του Τραμπ

Διοικητής του SDF: Ελπίζουμε ότι ο Μπάιντεν θα διορθώσει τα λάθη του Τραμπ

Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Μαζλούμ Αμπντί , εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα “διορθώσει τα λάθη” του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της Κουρδικής Αυτόνομης Διοίκησης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Al-Sharq Al-Awsat, ο Διοικητής Αμπντί κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να υιοθετήσει μια «νέα στρατηγική» για την ενίσχυση του αμερικανικού ρόλου στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι οι συναντήσεις του με αξιωματούχους του συνασπισμού στην περιοχή που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έδειξαν την πρόθεσή για επέκταση των παγκόσμιων επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.

Κατηγόρησε «την τουρκική κατοχή του Ρας αλ-Αίν και της Ταλ Αμπιάτ (βορειοανατολική Συρία)» για την αναβίωση του ISIS, (…) ενώ τώρα το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επεκτείνει τις κατοχικές δυνάμεις του και ανατολικά του Ευφράτη».

Σχετικά με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), ο στρατηγός Αμπντί επιβεβαίωσε ότι «το PKK είναι αδελφικό Κουρδικό κόμμα (…), αλλά δεν είμαστε μία ενωμένη οργάνωση. Εμείς (SDF) έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις, .. ακολουθούμε σαφή στρατηγική και εργαζόμαστε αποκλειστικά στη Συριακή αρένα. Πιστεύουμε όμως απόλυτα στην ιδεολογία και το σχέδιο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για ένα δημοκρατικό έθνος.”

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube