Weather Icon

Διοικητής Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας: Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Γκάρε, είναι απαράδεκτη – Θα αντιδράσουμε

Διοικητής Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας: Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Γκάρε, είναι απαράδεκτη – Θα αντιδράσουμε

Στρατηγός του Ιράκ αντιδρά στην νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στο αυτόνομο Κουρδιστάν

Erbil (Rûdaw) – Ο Abdurahman El Cezayiri, Διοικητής των Δυνάμεων Heşdi Şabi, που υπάγονται στο Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ, αναφερόμενος στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες ο τουρκικός στρατός στο όρος Γκάρε, στο Β. Ιράκ, δήλωσε τα εξής: “Η Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι θέλει να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους αντάρτες του PKK, ξεκίνησε άλλη μια επιχείρηση παραβίασης των συνόρων της περιοχής του Αυτόνομου Κουρδιστάν. Εμείς δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων και θα αντιδράσουμε”.

Μιλώντας στον Rudaw, ο Abdurahman El Cezayiri, ένας από τους διοικητές του Hashd al-Shaabi στο ιρακινό Υπουργείο Άμυνας, αξιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) κατά του PKK στο όρος Gare, που βρίσκεται εντός των συνόρων της περιοχής του αυτόνομου Κουρδιστάν.

Ο El Cezayiri, αφού υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτη η διεξαγωγή επιχείρησης από πλευράς της Τουρκίας στα εδάφη του αυτόνομου Κουρδιστάν, συνέχισε και είπε ότι: “Η κυβέρνηση του Ιράκ μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στις παραβιάσεις αυτές.  Η Τουρκία, για να νομιμοποιήσει την κατάληψη των εδαφών του Ιράκ, επικαλείται την παρουσία των ανταρτών του ΡΚΚ εκεί. Ο στρατός του Ιράκ και οι δυνάμεις του Πεσμεργκά θα πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στο στρατό της Τουρκίας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουν τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των εδαφών του αυτόνομου Κουρδιστάν”.

Η Τουρκική περιφέρεια Κουρδιστάν επεκτείνεται στην επικράτεια του «απαράδεκτου» που υπογραμμίζει τα χέρια της Αλγερίας », δήλωσε ότι οι παραβιάσεις είναι ήσυχες ενάντια στην ιρακινή κυβέρνηση της Τουρκίας. Το PKK καταλαμβάνει το ιρακινό έδαφος με το πρόσχημα για να δικαιολογήσει την επίθεσή του στην Τουρκία. Ο ιρακινός στρατός και οι δυνάμεις Peshmerga πρέπει να λάβουν θέση εναντίον του τουρκικού στρατού. Η Τουρκική περιφέρεια Κουρδιστάν δεν πρέπει να επιτραπεί να επιτεθεί στη γη “, είπε.

Ο El Cezayiri είπε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιράκ θα συσκεφθεί για το θέμα και αύριο θα συζητηθεί το θέμα στην Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ιράκ.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στην ορεινή περιοχή Gare, με το όνομα όνομα Pençe Kartal-2, στις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και τρεις τραυματίστηκαν. Επίσης ανακοίνωσε ότι 37 μέλη του PKK έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube