Weather Icon

Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας: Ποιοί κινδυνεύουν από τις δραστηριότητες των “Γκρίζων λύκων” στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ;

Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας: Ποιοί κινδυνεύουν από τις δραστηριότητες των “Γκρίζων λύκων” στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ;

Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας: Μεταδίδει η Λιάνα Μανουκιάν

Το Εθνικιστικό Τουρκικό Κίνημα και η εξτρεμιστική νεοφασιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι έχουν πρόσφατα ενεργοποιηθεί στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ανοίξουν σχολείο των Γκριζών Λύκων στο Σούσι. Ο αναλυτής των Τουρκικών θεμάτων Ρουμπέν Σαφραστιάν προσπάθησε να αξιολογήσει τους κινδύνους αυτής της ενεργοποίησης στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Σαφραστιάν, πρόσφατα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σημειώθηκε αύξηση στις παντουρκικές τάσεις. Αυτό οφείλεται στις απόψεις και τους στόχους του κυβερνώντος κόμματος και του Ερντογάν.

«Από την άλλη πλευρά, το ζήτημα του Αρτσάχ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του Τουρκικού Εθνικιστικού Κινήματος και των Γκρίζων λύκων από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Χτίζοντας μια σχολή εθνικιστών στο Σούσι, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την παρουσία, να εδραιωθούν στην καρδιά του Αρτσάχ», λέει ο Σαφραστιάν.

Ο Σαφραστιάν πιστεύει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας πρέπει να λάβει ενεργά μέτρα για να βρει συμμάχους και να αποτρέψει την εξάπλωση του παντουρκισμού στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο παντουρκισμός αποτελεί σοβαρή πρόκληση όχι μόνο για το Αρτσάχ, την Αρμενία και τις χώρες της περιοχής, αλλά και για την Ευρώπη.

«Αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Ρωσία, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να ακολουθήσει μια πολύ προσεκτική πολιτική προς την Τουρκία», δήλωσε ο Ρουμπάν Σαφραστιάν.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube