Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 16 Φεβρουαρίου 2021

CNN Turk: Ο Δένδιας σαμποτάρει τις διερευνητικές – Αρνήθηκε κοινή δήλωση

CNN Turk: Ο Δένδιας σαμποτάρει τις διερευνητικές – Αρνήθηκε κοινή δήλωση

Κατά πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό κανάλι CNN Turk, αν και υποστηρίζει ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ σαμποτάρει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι, της τουρκικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσουν πολιτικές διαβουλεύσεις, αλλά και συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΕ. Οπως μεταδίδει το politis.com.cy, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών συμφώνησαν σε κοινή δήλωση, αλλά ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, «έδωσε οδηγίες περί του αντιθέτου», με αποτέλεσμα να «σαμποτάρει τη διαδικασία».

Ισχυρίζονται ακόμη ότι καθώς η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ γνωστοποιήθηκε σε συνομιλητές στην ΕΕ, τουρκικές πηγές δήλωσαν πως αξιωματούχοι της ΕΕ συμφώνησαν επίσης ότι η Ελλάδα υπονομεύει τη διαδικασία.

με πληροφορίες από: cnn turk, in.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube