REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία 17 Φεβρουαρίου 2021

Χοντρό δούλεμα – Η Τουρκία, βασικός υποστηρικτής του ISIS, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έξι ύποπτους τιζχαντιστές

Χοντρό δούλεμα – Η Τουρκία, βασικός υποστηρικτής του ISIS, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έξι ύποπτους τιζχαντιστές

Πέντε υπήκοοι Ρωσίας και ένας Λίβυος συνελήφθησαν στα σύνορα με τη Συρία, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πέντε υπηκόους Ρωσίας, ανάμεσα στους οποίους ένας ύποπτος τζιχαντιστής, και έναν Λίβυο, που επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας προς την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι συνοριοφύλακές μας, που σταθμεύουν στην περιφέρεια της Ναρλιτσά στη Χατάι (νότια Τουρκία) συνέλαβαν έξι άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα από τη Συρία προς την Τουρκία, έναν Λίβυο και πέντε Ρώσους», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των Ρώσων υπηκόων που συνελήφθησαν περιλαμβάνεται μια γυναίκα η οποία καταζητούνταν ως ύποπτη για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε το υπουργείο.

Μια άλλη ύποπτη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, νεοζηλανδικής υπηκοότητας και συνοδευόμενη από τα δύο παιδιά της, συνελήφθη αυτή την εβδομάδα από τις τουρκικές αρχές στα συριακά σύνορα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Συρία, το 2011, η Τουρκία υπήρξε ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης τζιχαντιστών οι οποίοι ήθελαν να μεταβουν σ’ αυτή την εμπόλεμη χώρα.

Ενώ για χρόνια κατηγορούνταν ότι κλείνει τα μάτια στις διελεύσεις αυτές, η Άγκυρα ανακοινώνει τώρα τακτικά συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών που εισέρχονται στο έδαφός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube