Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Τεχνολογία 16 Φεβρουαρίου 2021

Μπίλ Γκέιτς, θεωρίες συνωμοσίας, Τραμπ και Μπάιντεν

Μπίλ Γκέιτς, θεωρίες συνωμοσίας, Τραμπ και Μπάιντεν

Για μια ακόμα φορά, ο Μπιλ Γκέιτς εκφράζει την ανησυχία του για τις θεωρίες συνωμοσίας, που διαδίδονται στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στη δημόσια υγεία.

«Aνησυχώ για τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο και τη ζημιά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στη δημόσια υγεία. Σε κάποιο βαθμό, καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν », είπε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, σε συνέντευξή του στο Playbook του Politico.

«Ζούμε αυτήν τη στιγμή μια άνευ προηγουμένου κρίση. Οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι και είναι δελεαστικό να αναζητήσουμε απλές εξηγήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά όταν εξαπλώνεται λανθασμένη ή παραπλανητική πληροφορία, μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους ανθρώπων. Όλοι πρέπει να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας και διάσωσης ζωών».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς εκφράζει αυτήν την άποψη. Στα τέλη του Γενάρη του 2021 εμφανιζόταν σε συνέντευξή του στο Reuters άναυδος από τον όγκο των “τρελών και κακόβουλων” θεωριών συνωμοσίας, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», για τον ίδιο και τον κορωνοϊό.

Ο Γκέιτς ισχυριζόταν, ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας»τόσο για τον ίδιο, όσο για και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι ίσως βρήκαν εν μέρει απήχηση λόγω «του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες» σχολίασε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για κάτι που του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. «Ελπίζω να ξεθυμάνει (το φαινόμενο)» υπογράμμισε. Από τις αρχές της πανδημίας, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορωνοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία, για να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα. «Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς, ο οποίος παράλληλα με εκείνην την τοποθέτηση δήλωνε ενθουσιασμένος με την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν, για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση. Τί σημαίνει αυτό;

Προφήτης ο Γκέιτς;

Πως ξεκίνησαν αυτές οι συνωμοσιολογίες, τις οποίες καταγγέλλει ο Μπιλ Γκέιτς. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Όπως αναφέρουν πηγές, σε μια ομιλία του το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς», είχε προειδοποιήσει, προφητικά, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν θα είναι ο πυρηνικός όλεθρος, αλλά ένας μολυσματικός ιός που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Απρίλιο του 2020 λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η συγκεκριμένη ομιλία έκανε το γύρο του διαδικτύου και αμέτρητες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν τα λεγόμενά του και όχι φυσικά για τους λόγους που ήλπιζε ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή για την ανάγκη περισσότερης χρηματοδότησης της ιατρικής έρευνας.

Σύμφωνα με τη διαρκή ενημέρωση που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του επιστημονικού κόμβου της Κομισιόν, «οι οργανισμοί εξακρίβωσης πληροφοριών καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα για ένα υποχρεωτικό εμβόλιο κατά του COVID-19 συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κάποιο μικροτσίπ, το οποίο, κατά τη φημολογία, δημιούργησε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να παρακολουθεί τον παγκόσμιο πληθυσμό».

Φυσικά, επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι εκ φύσεως ανίκητες, οι πιο υποψιασμένοι και δύσπιστοι θα υποθέσουν ότι ο Γκέιτς έχει προνοήσει ώστε οι υπηρεσίες καταπολέμησης των fake news να εκδίδουν πορίσματα υπέρ του. Πιθανότατα εξαγοράζοντας τη σιωπηρή τους συναίνεση στα παρανοϊκά σχέδιά του για καθυπόταξη της ανθρωπότητας στις βουλές του, για μια παγκόσμια χειραγώγηση κ.λπ. Ο ντόρος γύρω από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τη σύνδεσή του με εμφυτευμένα βιοτσίπ κατ› εντολήν του Μπιλ Γκέιτς άρχισε να κορυφώνεται από τις 6 Απριλίου, όταν ένας δημοσιογράφος του Newsmax, ενός ακραιφνώς συντηρητικού αμερικανικού ιστότοπου, έγραψε ότι «ο Γκέιτς έχει υπό τον ελεγχό του την παγκόσμια πολιτική υγείας. Ποιο είναι το σχέδιό του; Να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια για να παρακολουθεί τον κόσμο».

Στις 20 Απριλίου, ένα άλλο site που ειδικεύεται στις θεωρίες συνωμοσίας, το biohackinfo.com, δημοσίευσε εκτενές άρθρο υπό τον τίτλο «ο Μπιλ Γκέιτς θα χρησιμοποιήσει το μικροτσίπ μέσα στο σώμα σου για να κερδίζει κρυπτονομίσματα». Ηταν συνέχεια ενός άλλου δημοσιεύματος, που διατεινόταν ότι «ο Μπιλ Γκέιτς θα χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό».

 

 

 

Τον Μάιο του 2020 δημοσίευμα του BBC, εξηγούσε γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας περί Μπιλ Γκέιτς και τσιπαρίσματος δεν ευσταθούν. Απέδωσε τη σεναριολογία σε καταγγελίες του επικεφαλής του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος,ο οποίος δεν κατονόμασε τον ιδρυτή της Microsoft, κάτι που έκανε στις ΗΠΑ, ο Ρότζερ Στόουν, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι χρησιμοποιούν τον ιό για να τσιπάρουν τους ανθρώπους. Εν τω μεταξύ σε δημοσκόπηση του YouGov, το 28 % από τα 1.640 άτομα που ερωτήθηκαν για την έρευνα απάντησαν πως πιστεύουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει εμβόλια για την εμφύτευση μικροτσίπ. Το 44% εξ αυτών δηλώνουν Ρεπουμπλικανοί. Εδώ κολλάει γιατί ο Γκέιτς μίλησε με ενθουσιασμό για την ομάδα του Μπάιντεν για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Στα τέλη του 2020 με τον Μπιλ Γκέιτς να έχει έντονη δραστηριότητα και δημόσιο λόγο γύρω από το ζήτημα των εμβολίων, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού γιατί «ο κίνδυνος επανεμφάνισης και επαναμόλυνσης θα είναι παρών», το Reuters καταπιάστηκε με τη διάψευση βίντεο διάρκειας 03:49 που κυκλοφόρησε στο Facebook, κάνοντας λόγο για χειραγωγημένο υλικό.

Την ίδια εποχή, ο ειδικός περιβαλλοντικού δικαίου, Robert F. Kennedy, Jr σε άρθρο του στο Childrens Health Defence News & Views υποστήριξε, ότι ο Γκέιτς μίλησε ξεκάθαρα για «ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων και υποδερμικά τσιπ».  Σύμφωνα με ένα ακόμα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Scientific American, το 2019, ο Γκέιτς ανέθεσε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης να κατασκευάσει ένα ενέσιμο σύστημα κβαντικής κουκκίδας για να αποθηκεύει με τατουάζ ιατρικές πληροφορίες κάτω από το δέρμα των παιδιών. Το τατουάζ σχεδιάστηκε ώστε να είναι αναγνώσιμο από μια εφαρμογή των iPhone.

 

 

 

Πηγές: Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Zougla, BBC, Reuters

xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube