Weather Icon
Αρμενία - Αρμενικό Ζήτημα 25 Φεβρουαρίου 2021

Αρμενία: Παραίτηση της κυβέρνησης αξιώνει ο Στρατός – Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός

Αρμενία: Παραίτηση της κυβέρνησης αξιώνει ο Στρατός – Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός

Την παραίτηση της κυβέρνησης στην Αρμενία ζήτησε πριν από λίγη ώρα ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Σάμβελ Ασατριγιάν.
.
Όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ο Ασατριγιάν δήλωσε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην Αρμενία και ταυτόχρονα τους προειδοποιούν να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον ανθρώπων τα παιδιά των οποίων σκοτώθηκαν υπερασπίζοντας την πατρίδα τους και το Αρτσάκ (σσ όπως αποκαλούν οι Αρμένιοι την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το κείμενο για την παραίτηση της Κυβέρνησης στην Αρμενία συνυπογράφουν 40 ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
.
Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Πασινιάν, που χαρακτήρισε το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ως «απόπειρα πραξικοπήματος» στην Αρμενία.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός Πασινιάν προχώρησε στην καρατόμηση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.
.
Ο αρμένιος πρωθυπουργός έχει καλέσει σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook.
.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην Αρμενία είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.
.
OnAlert

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube