Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 5 Ιανουαρίου 2021

Βήμα πίσω από Ακάρ στη συνάντηση με Γερμανό πρέσβη: Αναμένουμε έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

Βήμα πίσω από Ακάρ στη συνάντηση με Γερμανό πρέσβη: Αναμένουμε έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

Επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε χθες o Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας: «Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα – Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία», ωστόσο σήμερα εμφανίστηκε υποχωρητικός δηλώνοντας: «Η Τουρκία αναμένει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών».

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός, έπειτα από συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα, Γιούργκεν Σουλτζ, ανέφερε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. «Επιθυμούμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Από αυτήν την άποψη, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και συνομιλιών και ότι πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις» δήλωσε. «Πολλά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και αναμένουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν» είπε. 

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube