Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 2 Ιανουαρίου 2021

Τζιχαντιστές μισθοφόροι στασίασαν στην Τρίπολη της Λιβύης – Απλήρωτοι για πέντε μήνες

Τζιχαντιστές μισθοφόροι στασίασαν στην Τρίπολη της Λιβύης – Απλήρωτοι για πέντε μήνες

Δεκάδες Σύριοι μισθοφόροι διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών τους εντός της Αστυνομικής Ακαδημίας της Τρίπολης, σύμφωνα με ένα βίντεο που διέρρευσε μέσα από τους στρατώνες και δημοσιεύθηκε από το «Al-Saa’a 24».

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο κανάλι ειδήσεων ότι τα οικονομικά είναι ο λόγος της αναταραχής, καθώς οι μισθοί των μισθοφόρων έχουν καθυστερήσει τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα καθυστερημένα των μισθοφόρων ανήλθαν σε 10.000 $ για το καθένα.

Η Τουρκία υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη με όπλα και ξένους μισθοφόρους ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) με έδρα την Ανατολική Λιβύη, με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar.

Την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Το SOHR ισχυρίστηκε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου η Άγκυρα σταμάτησε τον επαναπατρισμό μαχητών που είχαν σταλεί στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για μια πολιτική λύση, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας του Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που έχουν σταλεί στη Λιβύη εκτιμάται σε 18.000, με 350 από αυτούς να είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών. Η έκθεση του Παρατηρητηρίου ανέφερε ότι 10.750 έχουν επιστρέψει στη Συρία μετά το τέλος των συμβάσεών τους και πληρώθηκαν όλους τους μισθούς. Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών τζιχαντιστών ότι έφτασε τους 496.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube