Weather Icon

Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ρωσικές θέσεις στην Ain Issa και στην Tel Tamr στη Β. Συρία (βίντεο)

Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ρωσικές θέσεις στην Ain Issa και στην Tel Tamr στη Β. Συρία (βίντεο)

Αργά το βράδυ στις 5 Ιανουαρίου, οι τουρκικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθέσεις τους στις πόλεις Ain Issa και Tel Tamr, που βρίσκονται επί του στρατηγικής σημασίας οδικού άξονα Μ-4, στη βόρεια Συρία.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη και τα περίχωρά της. Ταυτόχρονα, οι μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού, που υποστηρίζεται φανερά από την Τουρκία, ξεκίνησαν επίγεια επίθεση στο κοντινό χωριό Mu’alk. Ωστόσο, η επίθεση απωθήθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η οποίες κατέστρεψαν τουλάχιστον ένα όχημα.

Ενώ η Ain Issa ελέγχεται από τις SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, η Ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία και ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διατηρούν ορισμένες θέσεις γύρω από την πόλη.

 

Μέχρι το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις τους αύξησαν την πίεσή τους στην πόλη και στα περίχωρά της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar, χτυπήθηκε μια βάση της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες. Οι τουρκικές δυνάμεις χτύπησαν επίσης έναν ηλεκτρικό σταθμό κοντά στην Ain Issa, διακόπτοντας την ηλεκτρική ενέργεια από την πόλη και τα περίχωρά της.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές παρόμοιες επιθέσεις στοχεύουν στην πόλη Ain Issa. Αναφορές των ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η Ρωσία προειδοποίησε τις SDF για το τουρκικό σχέδιο να εισβάλει στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατιωτικά τμήματα των SDF που υπερασπίζονται την Ain Issa κλήθηκαν να παραδώσουν την πόλη στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Το SDF επέτρεψε στο συριακό στρατό να δημιουργήσει τρεις νέες θέσεις γύρω από τον Ain Issa. Ωστόσο, αυτό το περιορισμένο μέτρο απέτυχε σαφώς να αποτρέψει τις τουρκικές δυνάμεις. Η ομάδα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις εάν θέλει πραγματικά να προστατεύσει την πόλη και τους κατοίκους της από τους Τούρκους και από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Τέλος, σήμερα, Τετάρτη, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν στρατόπεδο των ρωσικών δυνάμεων στην άλλη πόλη που βρίσκεται επί του οδικού άξονα Μ-4, την οποία επίσης οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο και θέλουν να πάρουν από τα χέρια των Κούρδων και των SDF.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι κατηγορούν τη Ρωσία ότι στην ουσία εκβιάζει την παράδοση της πόλης στο στρατό της Συρίας και στους Ρώσους στρατιωτικούς, για να αποφευχθεί η κατάληψή της από τον τουρκικό στρατό, υπονοώντας ότι οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού είναι συνεννοημένες με τους Ρώσους, για να απωθήσουν τους Κούρδους από τον Μ-4 και να αποκόψουν το Κομπάνι και την Ιεράπολη/Μένπετζ από την υπόλοιπη περιοχή που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις.

southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube