Weather Icon

Τουρκικά MME: Ελλάδα – Τουρκία ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα

Τουρκικά MME: Ελλάδα – Τουρκία ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα

Τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις τεχνικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στο ΝΑΤΟ, αναφέρουν πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. 

Πριν από αρκετούς μήνες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστό πως Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν σε συμφωνία για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως παραμένει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω είχε διαψεύσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ελλάδα και Τουρκία και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/01), η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσουν τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο, τη Δευτέρα (11/01), σε ομιλία του στην Άγκυρα, για πρόσκληση διερευνητικών επαφών με πρώτη συνάντηση εντός του Ιανουαρίου, κίνηση που είχε προαναγγείλει την Παρασκευή (08/01), όταν δήλωνε ότι υπάρχει παράθυρο για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα και ότι σχεδιάζεται συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Επισημαίνεται πως, την Κυριακή (10/01), ο Δένδιας είχε προϊδεάσει για θετική απόκριση της Ελλάδας σε πρόσκληση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η χώρα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει. 

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube