REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν 4 Ιανουαρίου 2021

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης κατέλαβε Νοτιοκορεάτικο εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης κατέλαβε Νοτιοκορεάτικο εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν κατέσχεσε ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία της Νότιας Κορέας στον Κόλπο, ανέφερε η επίσημη ιρανική υπηρεσία ειδήσεων Tasnim. Το Πολεμικό Ναυτικό των IRGC κατέλαβε το πλοίο στα Στενά του Ορμούζ, το πιο κρίσιμο σημείο μεταφοράς πετρελαίου στον κόσμο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές. 

“Το δεξαμενόπλοιο της Νότιας Κορέας σταμάτησε στα νερά του Περσικού Κόλπου” λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης, ανέφερε το Ναυτικό των IRGC, όπως μεταφέρθηκε από το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το πλοίο κατευθύνεται προς ένα από τα λιμάνια του Ιράν, όπου το ζήτημα “θα εξεταστεί”, σύμφωνα με το IRGC Navy. Το αναφερόμενο περιστατικό στον Κόλπο συμβαίνει εν μέσω τεταμένων σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Νότιας Κορέας, οι οποίες έχουν παγώσει τους λογαριασμούς ιρανικού χρήματος πετρελαίου λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία της Νότιας Κορέας, Hankuk Chemi, ταξίδευε από το Al Jubail της Σαουδικής Αραβίας στο Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) μεταφέροντας αιθανόλη όταν σταμάτησε από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Hormuz νωρίς τη Δευτέρα. Οι Επιχειρήσεις Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, UKMTO, δήλωσαν ότι “Ως συνέπεια αυτής της αλληλεπίδρασης, το εμπορικό σκάφος έκανε μια αλλαγή προς τον Βορρά και προχώρησε στα ιρανικά χωρικά ύδατα”.

“Οι σχέσεις Ιράν-Νότιας Κορέας έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια, με την Τεχεράνη να εκφράζει εχθρότητα για την άρνηση της Νότιας Κορέας να αποδεσμεύσει ιρανικά έσοδα πετρελαίου από τις τράπεζες της Νότιας Κορέας”, σημείωσε ο Dryad Global.

με πληροφορίες από oilprice.com, tasnim.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube