Weather Icon
Τουρκία 25 Ιανουαρίου 2021

Το πρώτο μήνυμα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μετά τις διερευνητικές η Αν. Μεσόγειος

Το πρώτο μήνυμα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μετά τις διερευνητικές η Αν. Μεσόγειος

Ένα μήνυμα με νόημα έστειλε η Τουρκία, αμέσως μετά τη λήξη του 61ου κύκλου των διερευνητικών επαφών

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών της Κωνσταντινούπολης, για εκπαιδευτική αποστολή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Αν. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι “Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F4-E 2020 και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 CASA, E7-T (HİK) και αεροσκάφη ανεφοδιασμού αεροσκαφών KC-135R, τα οποία απογειώθηκαν από τις βάσεις μας που είναι συνδεδεμένες με τη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο με μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και αεροσκάφη ανεφοδιασμού αεροσκαφών που ανήκουν στη Διοίκηση των Αεροπορικών Δυνάμεων.

Στη δήλωση του Υπουργείου, αναφέρονται τα εξής:

“Τα αεροσκάφη F-16 και F4-E και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 CASA, E7-T (HİK) και αεροσκάφη ανεφοδιασμού αεροσκαφών KC-135R, τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική μας διοίκηση, πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή έγινε για να δείξει η Τουρκία ότι γι’ αυτήν πρώτη προτεραιότητα είναι η Αν. Μεσόγειος και τα ενεργειακά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη εκεί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube