Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 9 Ιανουαρίου 2021

Το κοινοβούλιο της Λιβύης καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές

Το κοινοβούλιο της Λιβύης καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, κάλεσε την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να αναλάβει τις ευθύνες της ως χορηγός της Σύμβασης της Γενεύης και να συγκρατήσει την Τουρκία και τους συμμάχους της στη δυτική Λιβύη.

Ο Al-Mihoub επιβεβαίωσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δεν θα μείνει άπραγος και ότι η απάντησή του θα είναι ξαφνική και απότομη σε περίπτωση απειλής.

Τόνισε ότι οι κοινές συναντήσεις που έκαναν αξιωματούχοι της Άγκυρας με στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητα στη Λιβύη, τον Khaled Al-Mishri, και τους υπόλοιπους «πράκτορες» της Τουρκίας στη Λιβύη, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από οδηγίες για σαμποτάζ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Την Πέμπτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η διατήρηση της ασφάλειας και της ασφάλειας του κράτους είναι ευθύνη όλων, ειδικά υπό το φως της κρίσιμης φάσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Αλ-Μισμάρι κάλεσε όλους τους πολίτες της Λιβύης να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις στους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αρχηγός του LNA, Στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με στελέχη του στρατού την Κοινή Αίθουσα Επιχειρήσεων για να παρακολουθήσει την κατάσταση στην Ευρύτερη Περιοχή της Βεγγάζης. Τόνισε τη σημασία της υποστήριξης όλων των στρατιωτικών τμημάτων για τη δημιουργία ασφάλειας και προστασίας και την καταπολέμηση όλων των παράνομων και εγκληματικών ομάδων.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube