Weather Icon

Θρασύτατοι οι Τούρκοι, απαίτησαν από τους Νορβηγούς να κατέβει πίνακας Κούρδισσας ζωγράφου

Θρασύτατοι οι Τούρκοι, απαίτησαν από τους Νορβηγούς να κατέβει πίνακας Κούρδισσας ζωγράφου

Το απύθμενο θράσος της Τουρκίας, ανάμεικτο με βαρβαρότητα, εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Η Κούρδισσα Gelawêj Welidxanî φιλοτέχνησε έναν πίνακα με τίτλο “Rojava: Women’s Revolution”, ο οποίος εκτίθεται στη νορβηγική πρωτεύουσα του Όσλο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το συγκεκριμένο έργο, που υποστηρίχθηκε από το Δήμο του Όσλο, ενοχλούσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με απύθμενο θράσος αντέδρασε και ζήτησε από τον Δήμο του Όσλο να κατέβει στο έργο, αποκαλώντας το «προπαγάνδα του PKK».

Φυσικά ο Δήμος του Όσλο απάντησε αρνητικά στο θρασύτατο αίτημα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος υπενθύμισε ότι στη Νορβηγία υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης και ότι το έργο θα συνεχίσει να παραμένει σε δημόσια θέα.

Στη δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία ανέφερε ότι ο πίνακας ήταν “προπαγάνδα PKK” και ότι “Αυτή η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που ανέχονται την τρομοκρατία ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να τους πλήξει κάποια μέρα», η Eivor Evenrud, πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού και εκπαίδευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Όσλο, απάντησε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μοιραστείτε το twitter του “Turkey Hello!” Πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία στη Νορβηγία. Εδώ στη Νορβηγία οι πολιτικοί δεν μπορούν να αλλάξουν ή να αφαιρέσουν έναν πίνακα. Κοίτα και μάθε. Χαιρετισμούς από τη Μόνιμη Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων, Όσλο, Νορβηγία”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube