Weather Icon

Συριακός Εθνικός Στρατός: Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον του τουρκοκρατούμενου θύλακα της Αλ Μπαμπ

Συριακός Εθνικός Στρατός: Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον του τουρκοκρατούμενου θύλακα της Αλ Μπαμπ

Με την επιφύλαξη ότι είναι δυνατόν να πρόκειται για προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξασφάλισης υποστήριξης από την Τουρκία, παραθέτουμε δήλωση στελέχους της Ταξιαρχίας al-Muetasim, σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Αλ Μπαμπ και του θύλακα που ελέγχεται από δυνάμεις τις οποίες υποστηρίζει το τουρκικό κράτος.

Την δήλωσε έκανε ο Μουσταφά Σεχάρι, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Ταξιαρχίας του Αλ Μουτασίμ στις 2 Ιανουαρίου.

Η Ταξιαρχία al-Muetasim είναι μια από τις κύριες φατρίες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), ο οποίος κυβερνά τις περιοχές που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Στο Twitter, ο Σεϊχάρι κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να συγκεντρώσει υποστήριξη για το SNA προκειμένου να αποκρούσει την αναμενόμενη ρωσική επίθεση στην πόλη και το θύλακα της al-Bab.

«Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα και την Ομάδα Φίλων της Συρίας για πιθανή ρωσική επίθεση εναντίον της συριακής πόλης al-Bab», δήλωσε ο Σεχάρι. «Το καθεστώς του Άσαντ και οι σύμμαχοί του δεν πιστεύουν σε πολιτική λύση και ετοιμάζονται για νέα στρατιωτική δράση και επιθετικότητα».

Οι ισχυρισμοί του Σεχάρι απορρίφθηκαν μια μέρα αργότερα από τον εκπρόσωπο του SNA, ταγματάρχη Youssef Hammoud, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση γύρω από το al-Bab είναι ήρεμη.

Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας της προσωρινής κυβέρνησης, Στρατηγός Salim Idris, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν απειλές εναντίον της πόλης al-Bab.

«Όλες οι φήμες για την κατάσταση στο μέτωπο της al-Bab είναι αβάσιμες», δήλωσε ο Salim Idris και συνέχισε: «Οι σχηματισμοί μας στην περιοχή παρακολουθούν τις εξελίξεις 24 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή και ο εθνικός μας στρατός βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του SNA, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σοβαρές συγκρούσεις κοντά στο al-Bab στις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του SNA και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Προς το παρόν, μια επίθεση που θα υποστηρίζεται από τη Ρωσία στην al-Bab φαίνεται απίθανη. Ωστόσο, είναι δυνατή μια μάχη μεταξύ του SNA και του SDF κοντά στην πόλη.

Σημειώνεται ότι η πόλη και ο θύλακας της Αλ Μπαμπ κατελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό με την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, μετά από άδεια της Ρωσίας.

southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube