Weather Icon
Τουρκία 29 Ιανουαρίου 2021

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: Επιλέγουμε τη διπλωματία, αλλά θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο, Κύπρο

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: Επιλέγουμε τη διπλωματία, αλλά θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο, Κύπρο

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας επισημοποίησε την “επίθεση φιλίας” και τη στροφή της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτική προς τη διπλωματία

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Άγκυρα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), υπό την προεδρία του Προέδρου και του προέδρου του AKP Ερντογάν.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑ, αναφερόμενη στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τονίζει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα, διήρκεσε τέσσερις ώρες και 30 λεπτά.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκφράσεις:

«Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για την επιμονή, την αποφασιστικότητα και τις επιτυχείς επιχειρήσεις ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και ασφάλειας, ιδίως των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, KCK, PYD, YPG, FETO και DAESH.

Συζητήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν για τον τερματισμό της παρουσίας τρομοκρατικών οργανώσεων στις περιοχές των νότιων γειτόνων μας, οι οποίες αποτελούν την κύρια πηγή αστάθειας στην περιοχή μας, και όλοι οι διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στο θέμα κλήθηκαν να αναλάβουν και να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους.

Η Τουρκία υποστηρίζει σε κάθε πλατφόρμα τη λύση στα προβλήματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου και δίνει προτεραιότητα στη διπλωματία και τον διάλογο, ενώ επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις.

Η Τουρκία καταδικάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε φιλικές μας χώρες στην Αφρίκη, κυρίως στη Σομαλία, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στις χώρες αυτές.”

Επισημαίνεται ότι η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση του ΣΕΑ είναι επιλεγμένα ήπια, γεγονός που δείχνει ότι η πολιτική της επανασύνδεσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. και της αναθέρμανσης των σχέσεων με τις μέχρι χθες εχθρικές χώρες του αραβικού κόσμου και το Ισραήλ, αποτελούν πλέον επίσημη πολιτική της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube