REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 14 Ιανουαρίου 2021

Στρατιωτικές ενισχύσεις συνεχίζουν να ρέουν στην Ουάσιγκτον

Στρατιωτικές ενισχύσεις συνεχίζουν να ρέουν στην Ουάσιγκτον

Stratégika51

Ποτέ δεν είχε δει η Ουάσιγκτον DC τέτοια ανάπτυξη στρατευμάτων και μονάδων τεθωρακισμένων οχημάτων της Εθνικής Φρουράς, αλλά επίσης, και πολύ μακριά από τις κάμερες, ειδικές μονάδες, μερικές από τις οποίες εστάλησαν από το Fort Bragg. Άρματα μάχης αναπτύσσονται κοντά στις κύριες πόλεις της Πενσυλβανίας και της Βιρτζίνιας. Η έδρα της CIA στο Λάνγκλεϊ έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο πολέμου. 
.
Πολλοί παρατηρητές δεν μπορούν πλέον να εντοπίσουν ή να προσδιορίσουν τον ακριβή ρόλο της Νανσί Πελόσι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων (Δημοκρατικό Κόμμα) που επιτρέπει τώρα στον εαυτό της να προσφωνήσει τα στρατεύματα που συσσωρεύονται στο Καπιτώλιο σε ατμόσφαιρα εμφυλίου πολέμου, με δίγλωσση ομιλία και σε Νόβα-γλώσσα άξια του υπουργείου της αλήθειας του μυθιστορήματος 1984.

Το τέλος μιας εποχής: Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες κοιμούνται στο πάτωμα μέσα στο Καπιτώλιο …

Αυτές είναι εικόνες που δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να τις δούμε στη ζωή μας: κουρασμένοι Αμερικανοί στρατιώτες ξαπλωμένοι στο πάτωμα στο κόρφο του Καπιτωλίου σε ένα κλίμα ακραίας έντασης, τη στιγμή που το Κογκρέσο ψηφίζει για δεύτερο « impeachment » ενός απερχόμενου προέδρου. Η παρουσία ένοπλων στρατιωτών που βρίσκονται στο πάτωμα είναι η πρώτη από το 1861, στην αρχή του τρομερού εμφυλίου πολέμου. Μερικές από αυτές τις εικόνες είναι σοκαριστικές από πλευρά συμβολισμού τους και ανακοινώνουν μεγάλες ανατροπές.

Μια μάλλον σοκαριστική εικόνα της ταξικής περιφρόνησης των αξιωματούχων του Κογκρέσου για τους φτωχούς στρατιώτες που βρίσκονται στο πάτωμα των διαδρόμων της νομοθετικής εξουσίας των ΗΠΑ. Μήπως είναι το προοίμιο ενός δεύτερου αμερικανικού εμφυλίου πολέμου; Αυτές οι σουρεαλιστικές εικόνες εκατοντάδων ένοπλων Αμερικανών στρατιωτών που στρατοπέδευσαν στο Καπιτώλιο, χωρίς ούτε ένα ράντζο, έχουν ήδη προκαλέσει τεράστια ζημιά στην γενική εικόνα και υποδηλώνουν ότι παρά τη προπαγάνδα των γιγαντίων του Διαδικτύου, κάτι σοβαρό συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Τριάντα χρόνια μετά τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου του 1991, το πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατέρρευσε. Αλλά υπάρχει η μεσοποταμία κατάρα! 
Μια εξαιρετικά συμβολική και ταυτόχρονα απαισιόδοξη εικόνα : ένοπλοι στρατιώτες (με αποσπασμένους τους φορτιστές) ξαπλωμένοι στο πάτωμα κάτω από το άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν.

Είναι το οριστικό τέλος μιας σύγχρονης ιστορικής εποχής με την ελπίδα ότι το σπάσιμο θα είναι περιορισμένο, γιατί διαφορετικά ολόκληρος ο κόσμος θα παρασυρθεί από την καταιγίδα που έρχεται.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube