Weather Icon
Περιβάλλον , Τουρισμός 23 Ιανουαρίου 2021

Στην Ελβετία της Ελλάδας! Η ομορφιά των διακοπών σε ένα δεντρόσπιτο

Στην Ελβετία της Ελλάδας! Η ομορφιά των διακοπών σε ένα δεντρόσπιτο

Διαμονή σε ένα εκπληκτικό δεντρόσπιτο προτείνει ο Τάσος Δούσης, με βαθμολογία 9,7 και απόλυτη ιδιωτικότητα μέσα στη φύση… Φανταστείτε μόνο να μένετε σε ένα από αυτά τα σπίτια στα δέντρα που βλέπετε στις ταινίες! Κι όμως είναι το μοναδικό στην ορεινή Κορινθία!

Το μεράκι των ιδιοκτητών και η φαντασία τους δημιούργησε ένα εκπληκτικό δεντρόσπιτο σαν αυτά που βλέπετε στις ταινίες ή σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο να προτείνονται για διαμονή στα δάση του κόσμου.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο

Κι όμως, το πετρόκτιστο Guesthouse Alexiou, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000μ. και σε απόσταση 500μ. από τη Λίμνη Δόξαπροσφέρει διαμονή στο δεντρόσπιτο του ξενώνα με όλες τις ανέσεις και βαθμολογία από την Booking 9,7!

Ελάτε να κάνουμε διακοπές σ’ ένα πραγματικό δεντρόσπιτο στο δάσος!

Ο Τάσος Δούσης προτείνει μια μοναδικής εμπειρίας διαμονή στο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα «treehotel», μέσα σε ένα εξαιρετικό αλπικό τοπίο, για να κάνετε πραγματικότητα το ανεκπλήρωτο παιδικό όνειρο ή απλώς να ζήσετε μία ρομαντική περιπέτεια μέσα στη φύση.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο δωμάτιο

Το εν λόγω δεντρόσπιτο αποτελεί το πιο ξεχωριστό μέρος για να περάσει κανείς τις διακοπές του, όλες τις εποχές. Βρίσκεται σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, μία ανάσα από την μαγευτική λίμνη Δόξα, ανάμεσα στον Αρχαίο Φενεό και το πανόραμα Φενεού, στο συγρότημα του “Ξενώνα Αλεξίου” και η φιλοξενία των ιδιοκτητών του -Έφης και Δημήτρη- θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο δωμάτιο και μπαλκόνι με θέα

Το δεντρόσπιτο κατασκευάστηκε -από οικολογικά υλικά– αρχικά για να στεγάσει τις… ανησυχίες των παιδιών της οικογένειας και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως κατάλυμα με πλήρεις παροχές (μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση) και σύγχρονες ανέσεις.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο δωμάτιο με πέτρα

Από την ξύλινη βεράντα του απολαύστε την εκπληκτική θέα και χαλαρώστε στην ηρεμία της φύσης, στην “σκιά” της Ντουρντουβάνας. Επιπλέον θα ενθουσιαστείτε από το χειροποίητο πρωινό με όλα τα καλούδια του τόπου, αλλά και δραστηριότητες στη φύση.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο παραδοσιακή διακόσμηση

Με ποδήλατα θα κάνετε μια βόλτα στο δάσος ή στην πανέμορφη λίμνη Δόξα, ενώ θα λάβετε από τους ιδιοκτήτες όλες τις πληροφορίες για τα μονοπάτια και ξέφωτα της περιοχής για πεζοπορικές διαδρομές στη φύση ή βόλτα στο μοναστήρι του Αϊ Γιώργη.

Guest House Alexiou ορεινή κορινθία δεντρόσπιτο εκπληκτική θέα στη Λίμνη Δόξα

Στην “Ελβετία” της Ελλάδας

Δείτε πού… κρύβεται αυτό το υπερθέαμα, η “Ελβετία” της Ελλάδας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με λίμνες, δάση και ποτάμια που είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε καν ότι υπάρχει!

Λίμνη Δόξα Φενεός μονοήμερη από Αθήνα πανοραμική

Μόλις 160 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα – περίπου 2,5 ώρες – «κρύβεται» αυτό το υπερθέαμα που μάλλον δεν έχετε ακούσει ποτέ. Ο κάμπος του Φενεού και η τεχνητή λίμνη Δόξα είναι ένας μικρός παράδεισος μέσα στη φύση και ένας προορισμός που προσφέρεται ακόμα και για ημερήσια εκδρομή.

Λίμνη Δόξα ελβετία Ελλάδας

Ο κάμπος Φενεού

Ανεβαίνοντας από την παραλία στο Κιάτο προς τη Ζήρεια, αμέσως μετά τη Στυμφαλία αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι σπουδαίο κρύβεται πίσω από το βουνό. Η “Ελβετία” της Ελλάδας είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και υπόσχεται να σας προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.Αγριάνοι Λακωνίας: Ανακαλύπτουμε το μικρό, ορεινό χωριό που χτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο! (φωτο)

Κάμπος Φενεού και Λίμνη Δόξα πανοραμική τον χειμώνα

Μόλις προσεγγίσετε στον οικισμό της Καστανιάς, θα θαυμάσετε το υπερθέαμα του κάμπου του Φενεού που απλώνεται στα πόδια σας. Χαμηλά κατάφυτα βουνά και η μοναδική τεχνητή λίμνη Δόξα δημιουργούν μαγικές εικόνες.

Κάμπος Φενεού Ελβετία Ελλάδας πράσινο τοπίο

Η λίμνη Δόξα

Αρχικά τα ποτάμια ήταν δύο, ο Δόξας και ο Όλβιος, τα οποία τους χειμώνες πλημμύριζαν και έπνιγαν με τα νερά τους την πεδιάδα του Φενεού, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των κατοίκων.

Λίμνη Δόξα πανοραμική στο υπέροχο τοπίο που θυμίζει Ελβετία

Έτσι, χωρίστηκαν με ένα φράγμα που όχι μόνο δεν αλλοίωσε το φυσικό περιβάλλον, αλλά το «απογείωσε», συνθέτοντας ένα μοναδικό θεάμα που έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου.

Λίμνη Δόξα ξωκλήσι

«Σήμα κατατεθέν» της λίμνης Δόξας είναι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου (ή Παλαιομονάστηρο, κτίσμα του 14ου αιώνα που εγκαταλείφθηκε τον 17ο αιώνα από μια πλημμύρα της περιοχής), που στέκεται σε μια στενή λωρίδα γης, στην καρδιά της λίμνης και καθρεφτίζεται στα, συνήθως, ακίνητα νερά.

Λίμνη Δόξα με εκκλησάκι στη νησίδα που θυμίζει Ελβετία

Η λίμνη Δόξα προσφέρεται για πεζοπορίες στις όχθες της, ποδηλατάδες στα 10 χιλιόμετρα της περιμέτρου της, για ψάρεμα στα νερά της και για… αερομοντελισμό στον πεντακάθαρο ορίζοντά της!

ΠΗΓΗ: korinthia.net.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube