Weather Icon
Εθνική Άμυνα 15 Ιανουαρίου 2021

Πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί το κρατικό Ταμείο Αμυνας και θα ισχυροποιηθεί η άμυνά μας; 

Πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί το κρατικό Ταμείο Αμυνας και θα ισχυροποιηθεί η άμυνά μας; 
Αντιστράτηγος εα (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) Ναούμ Νικόλαος
Με αφορμή  την σφοδρή επιθυμία του Ερντογάν για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε συνεργασία με το Πακιστάν , διερωτάται κανείς ,πότε επιτέλους οι αρμόδιοι και ο αεικίνητος Πρωθυπουργός θα δραστηριοποιηθούν ,ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η δημιουργία  ενός  Ταμείου Αμυνας (ΤΑΜ) ,που εδώ και αρκετό χρόνο προτείνουμε ,αλλά και ο ίδιος  Πρωθυπουργός   υποσχέθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020, δηλαδή πριν από ένα και πλέον χρόνο ; Aσφαλώς προτείνουμε ένα κρατικό ΤΑΜ και ουδέποτε “ιδιωτικό” Ταμείο  ,διότι υπάρχει κίνδυνος τα κατατεθέντα χρήματα ,να καταναλωθούν σε “διοικητικά” έξοδα ή αλλαχού.Η   δημιουργία του   Ταμείου Αμυνας αρκετών δισ.εκ.ευρώ , είναι το μόνο  -κατά την γνώμη μου – που μπορεί ,να συμβάλλει αποφασιστικά, ώστε να  καταστούν οι  ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ)  εξοπλιστικά “αστακός” και η Ελλάδα ένα “Ισραήλ” στην περιοχή της. Διότι με  10 drones που τώρα θα προμηθευτούμε-ενώ  η Τουρκία κατασκευάζει  εκατοντάδες και πουλάει μάλιστα στην Ουκρανία – και με 40  αεροσκάφη RAFALE ή  F-35- που θα παραγγείλουμε και τα περισσότερα  θα έρθουν μετά το 2025-   δεν επιτυγχάνεται η επιθυμητή ΑΠΟΤΡΟΠΗ .Μία αποτροπή  που είναι αναγκαία, για να  σταματήσουν οι καθημερινές προκλήσεις και απειλές των τούρκων , αφού μόνο τότε θα έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει,  ότι θα υποστούν πλήρη συντριβή  σε οποιαδήποτε “πολεμική” εμπλοκή με την Ελλάδα , για την οποία όμως εμπλοκή  είναι εμφανές ,ότι  η   πατρίδα μας  θα πρέπει, να είναι έτοιμη στρατιωτικά, για να την   αντιμετωπίσει ΜΟΝΗ  της !!!).  Αλλωστε τα  παχιά  λόγια ,οι λεονταρισμοί και οι λεκτικές  ευρωπαικές “κυρώσεις”   δεν συγκινούν ιδιαίτερα τον Ερντογάν και τα γράφει “στα παλιά του τα παπούτσια”, όπως συμβαίνει και με τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ, που έχουμε καταναλώσει  ατέλειωτες ώρες και χρόνια συζητήσεων,διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων σαν κράτος, αλλά και  σε πάσης φύσεως ραδιοτηλεοπτικές παρουσιάσεις και βέβαια πολύ μελάνι έχει χυθεί   από τα πάσης φύσεως έντυπα ,χωρίς  -δυστυχώς- όλα αυτά να έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πλέον αυτών η μη δημιουργία του ΤΑΜ  αποτελεί μία -αδικαιολόγητη-  “προσβολή” της εμπειρίας και της νοημοσύνης των 100 και πλέον εν ενεργεία Βουλευτών και διακεκριμένων στρατιωτικών και μη στρατιωτικών, που επιθυμούν την  δημιουργία του ΤΑΜ. Ασφαλώς ο μόνος που δεν επιθυμεί την δημιουργία Ταμείου Αμυνας είναι ο Ερντογάν, δεδομένου ότι  οι χώρες που έχουν αξιόλογη αμυντική βιομηχανία θα ωφεληθούν οικονομικά ,διότι σε αυτές  απευθυνόμαστε, προκειμένου  να ικανοποιήσουμε τις εξοπλιστικές μας ανάγκες.Προς υπενθύμιση  επαναλαμβάνουμε, ότι οι τρεις  (3) κύριοι λόγοι της δημιουργίας του ΤΑΜ, που πολλάκις έχουμε αναπτύξει, είναι:

α. Η μοναδική ευκαιρία των ελλήνων για να εκδηλώσουν -με την οποιαδήποτε “προσφορά” τους στο ΤΑΜ -την αγάπη τους προς την πατρίδα και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και πολλοί-εδώ και καιρό – “σφόδρα”  αναμένουν, να εκπληρωθεί  μία τέτοια επιθυμία τους.

 β. Η απόκτηση “ζεστού” χρήματος αρκετών  δισ.εκ.ευρώ από  διάφορες πηγές, που έχουμε πολλάκις δημοσιοποιήσει, ώστε να παραγγελθεί το αναγκαίο για τις Ενοπλες Δυνάμεις στρατιωτικό υλικό, για  άμεση ή βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη παράδοση, ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή  ετοιμότητα τους και 

 γ. Η μη  επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ,που άμεσα ή  έμμεσα επιβαρύνεται  ο άνεργος  και  ο αδύνατος οικονομικά έλληνας φορολογούμενος   ή έστω η  μερική αυτών επιβάρυνση, αν  αποφασιστεί η δημιουργία του ΤΑΜ  παράλληλα με την χρησιμοποίηση του προυπολογισμού.

Επειδή αναφέρθηκα στο Ισραήλ, το οποίο ουδείς   τόλμα να  απειλήσει ή να προκαλέσει ,διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε  casus belli ή τουλάχιστον θα προκαλούσε  άμεση στρατιωτική “αντίδρασή” του,   είναι γνωστόν ότι: 

 α. Στο  Ισραήλ υπηρετούν υποχρεωτικά όλοι οι στρατεύσιμοι οπλίτες 36 μήνες και όλες οι γυναίκες 20 μήνες και η στράτευση πραγματοποιείται  στα 18 χρόνια

β. Κάθε χρόνο επιστρατεύονται οι έφεδροι για μία έως επτά εβδομάδες ανάλογα με την ειδικότητά τους και  λαμβάνουν για αυτό το χρονικό διάστημα  χρηματική αποζημίωση, ίδια με αυτήν που έχασαν   από την διακοπή της εργασίας τους. 

γ. Η αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε σχέση με το μέγεθος του κράτους, αφού κατασκευάζει άρματα μάχης, drones, οπλισμό, πυρομαχικά, πυραυλικά συστήματα κλπ. 

Αντίθετα στην Ελλάδα:

α. Μετά από τόσα χρόνια αποφασίστηκε τώρα, να υπηρετούν στον Στράτο– αντί 9 μήνες -12 μήνες όπως ισχύει  στους δύο (2) άλλους Κλάδους των ΕΔ, δηλαδή  στην πολεμική Αεροπορία και στο πολεμικό Ναυτικό και βέβαια δεν στρατεύονται  γυναίκες.

β. Ανακοινώθηκε, ότι δεν πρόκειται να στρατεύονται οι άνδρες στα  18 χρόνια, όπως συμβαίνει  στην Κύπρο, προφανώς λόγω πολιτικού “κόστους”, που όμως  έτσι θα αποφεύγονταν οι “στρατιές” των “λιποτακτών ή ανυπότακτων μη στρατευομένων ή των τριμηνιτών, με αποτέλεσμα οι στρατιωτικές Μονάδες να μην έχουν την προβλεπόμενη σύνθεση, με ό,τι αυτό σημαίνει και με ό,τι θα συμβεί σε οποιαδήποτε “πολεμική” εμπλοκή με την Τουρκία και τέλος 

γ. Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι υποβαθμισμένη  για τους γνωστούς λόγους, που δεν χρειάζεται τώρα να αναπτύξω, αφού η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που κατασκεύαζε -πλέον των άλλων στρατιωτικών υλικών -τεθωρακισμένα οχήματα και συναρμολογούσε άρματα μάχης LEOPARD, πτώχευσε (!!!) και πρόσφατα  αγοράστηκε από μία ισραηλινή Eταιρεία. 

Με δεδομένο  πλέον ότι μπορούμε, να εξεύρουμε χρήματα για την εθνική μας άμυνα ,αφού ήδη ξεκίνησε μετά από  25 χρόνια ένα εξαιρετικό εξοπλιστικό πρόγραμμα άξιο πολλών συγχαρητηρίωνθεωρώ ότι  πρέπει:  

α. Να δημιουργηθεί -εδώ και τώρα- ένα  κρατικό Ταμείο Αμυνας (ΤΑΜ) ή  με οποιδήποτε άλλο όνομα, εκτός από ονομασία Ταμείο Εθνικής Αμυνας, για να μη συγχέεται με το ήδη υπάρχον ΤΕΘΑ που έχει άλλη αποστολή.

β. Να ενισχυθεί -εδώ και τώρα- η ελληνική αμυντική βιομηχανία. 

γ. Να φθάσει σταδιακά η στράτευση στους 16 μήνες, που την δεκαετία του ΄60 ήταν 36 μήνες (!!!) .

δ. Να στρατεύονται ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι νέοι στα 18 χρόνια όπως στην Κύπρο και στο Ισραήλ και 

ε. Να μελετηθεί η τυχόν ανάγκη στρατεύσεως των γυναικών -μερικώς ή ολικώς- για έξη (6)  μήνες ή τουλάχιστον για τρεις (3)  μήνες -σε ειδικές Μονάδες- ώστε να πάρουν μία “γεύση” της στράτευσης και για να μπορούν να χειριστούν  κάποιο  οπλισμό. 

 Επομένως για να ζούμε ειρηνικά, θα πρέπει, να προβούμε στις παραπάνω ενέργειες ή και σε άλλες ενέργειες κατά την κρίση της υπεύθυνης πολιτικής και στρατιωτικής μας, για να είμαστε πάντοτε ασφαλείς, διατηρώντας επί μονίμου βάσεως  την εθνική μας κυριαρχία. 

Τελειώνοντας θεωρώ ότι το Ταμείο Αμυνας είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί, διότι εξασφαλίζει την επάρκεια του αμυντικού μας εξοπλισμού και ως εκ τούτου αυξάνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και την αποτρεπτική τους δυνατότητα, που μαζί με άλλα μέτρα που θα ληφθούν, όπως η αναδιοργάνωση της  δομής των ΕΔ που ξεκίνησε, η αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαιδεύσεως, ο εκσυγχρονισμός του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου, η αναδιοργάνωση της εφεδρείας, η συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών, της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ κλπ,κλπ.η χώρα μας θα καταστεί ικανή, για να αντιμετωπίσει -ανά πάσα στιγμή- αποτελεσματικά την οιαδήποτε εξωτερική απειλή.

email:[email protected]

Τηλ. στρατιωτικό της WIND  *797291.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube